The Bourne Legacy

Odotukset Bourne sarjaa kohtaan ovat nousseet ensihetkestä lähtien lineaarisesti ja kohtuullisen jyrkästi. Leffa oli kuitenkin jonkinasteinen pettymys. Viime aikoina Jack Ryania katsoessa on tullut useaan otteeseen puhuttua pääosan näyttelijän merkityksestä. Tässä leffassa Jason Bournea ei oltu korvattu toisella näyttelijällä, mutta vastaavasti Jason Bournea ei elokuvassa esiintynyt lainkaan. En taas tiedä taustaa sen tarkemmin, mutta mieleen tulee paljon ajatuksia. Onko tämä elokuva ollut tällaisenaan jo kirjassa, vai eikö Matt Damonin kanssa olla päästy sopuun elokuvan teosta?

Joka tapauksessa Matt Damonin puuttuminen elokuvasta laski elokuvan mielenkiintoa suuresti. En väitä, että elokuva oli sinällään huono, mutta ei silti millään kolmen ensimmäisen tasoa. Jotain siitä puuttui, ja se oli selkeästi Jason Bourne. Elokuva oli kohtuullisen hyvin sidottu kolmanteen Bourne elokuvaan ja kuvasi siis tapahtumia, voisiko nyt sanoa varsinaisen elokuvan taustalla. Hyvä idea, enkä tiedä olenko vastaavaa aikaisemmin nähnyt. Tästäkin ideasta huolimatta, mielestäni myös Matt Damon olisi elokuvaan hyvin mahtunut mukaan.

Leffaa en mielestäni ollut ennen nähnyt (jostain syystä), joten Matt Damonin puuttuminen elokuvasta tuli minulle yllätyksenä. Legacy on vuodelta 2012, joten ihan hirveän vanhasta leffasta tässä ei ollut enää kyse. DTS:X toimii tässäkin varsin hyvin, vaikkakin mitään äänien juhlaa tämä leffa ei ole. Leffa pyörii hyvin paljon dialogien ympärillä, toimintaa on, mutta ei äänien puolesta mitään erityistä, mitä ehkä hieman jo odotin. Kuvanlaatu ei jotenkin miellyttänyt, jotain hieman tarkempaa olisin tässä jo odottanut.

Tästä on aika vaikea enää parantaa

Leffan lisäksi tänään tuli puuhattua myös hieman äänien kanssa, eli viikkoakaan en malttanut olla säätämättä. Viikon aikana on tullut Youtubesta taas saatua muutamia uusia vinkkejä ja pitihän niitä sitten testailla. Muistutuksena, että subbareitahan ei varsinaisesti ole lainkaan säädetty Arcamin aikana, lähinnä vain säädetty viiveitä Diracin jälkeen. Tänään kuitenkin tein kaiken alusta lähtien uudelleen, ja ennen kaikkea yritin saada kaikki vieläkin hieman paremmaksi viiveiden suhteen synkkaan. Tuloksista ei voi olla kuin hämmentynyt, tästä ei oikein voi enää parantaa, etenkään kun nyt käyrät ovat jotakuinkin samat myös molemmilla kuuntelupaikoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s