Jason Bourne

Viimeinenkin Black Friday hankinta löysi vihdoin edellispäivänä kotiin ja pakko sanoa, että avattuani paketin löysi kunnon hymy naamalle. Jason Bourne, yksi parhaista action sarjoista koskaan, mutta aika kauan mennyt edellisestä kerrasta kun niitä on katsottu. Kaikki levyt olivat omissa kuorissaan, millä nyt sinällään ei ole mitään merkitystä, mutta se, että jokaisessa viidessä leffassa on DTS:X äänet, wau! Joten, todella iloisia leffahetkiä on siis tiedossa tulevien viikkojen aikana.

Posti toi tänään myös toisen paketin, ja siellä kauan odotettu verhomoottori sähköllä toimivaan Aspect ration -muuttimeen. Tyhmästi sanottu, mutta en tiedä miten sitä paremminkaan Suomeksi sanoisi, englanniksi varmaankin motorized screen masking. Olen siis jo muutaman viikon yrittänyt rakentaa mottorilla toimivaa järjestelmää, jolla pääsisin eroon mustista raidoista ruudun ylä ja alareunassa. Ratkaisin mekaaniset ongelmat jo jonkin aikaa sitten, ja se jälkeen uskalsin tilata moottorin. Nyt tuo moottori tuli, ja sen asentamiseen ei kauaa mennyt. Olin jo tehnyt valmiiksi käytännössä kaiken muun, joten nyt skriini näyttää todella hyvältä, ja mikä parasta, aspect ration muunnin toimii loistavasti. Pientä narinaa kuuluu eli täysin äänetön se ei ole, mutta nyt vaan toivotaan, että se myös pysyy ehjänä. Onko tästä sitten oikeasti mitään hyötyä vai onko tämä vain turhaa hifistelyä, niin tai näin, olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Videon tuosta voi käydä katsomassa Leffafriikin instassa.

Tällä ”Bondilla” on vähän erilaiset autot käytössä.

Tuohon skriinin muokkaamiseen liittyen tuli sitten tehtyä jotain muutakin. Tajusin, että minulla on pääkaiuttimet edelleen todella lähellä toisiaan johtuen Auro 3D kokeiluista. Eli front height kauttimet piti saada mahtumaan skriinin taakse, ja tästä johtuen pääkaiuttimia piti siirtää noin 30 senttiä keskemmälle molemmilla puolilla. Päätin nyt ottaa nuo front height kaiuttimet kokonaan pois, ja samalla siirtää pääkaiuttimet niin leveälle kuin mahdollista. Yksi asia johtaa toiseen, joten tämän jälkeen tietysti piti ajaa myöe Dirac Live uudelleen. Sinällään hyvä, että aivan 100% ole ollut tyytyväinen viimeisen päivityksen jälkeen. Epäilin jo tuolloin, että jotain ei mennyt aivan oikein, sillä subbarien viiveitä ei pitänyt muokata lainkaan. Nyt niitä piti säätää, ja lopulta sainkin käyrät ihan kivasti kohdilleen. Tämän kaiken jälkeenhän sitä on sitten pakko päästä testaamaan, eikä tosiaan millään malttanut odottaa pidempään, eli Jason Bournen ensimmäinen osa tulille.

Tässä tämän kertainen tulos Dirac Liven jälkeen.

Minkäänlaista mielikuvaa siitä milloin olen tämän elokuvan nähnyt ei ole, mutta nähnyt sen varmasti joskus olen. Jason Bournen ensimäinen osa näki päivänvalon, tai siis teatterin pimeyden vuonna 2002. Tästäkin siis kivasti mennyt jo lähes 20-vuotta. Leffan muistin pätkittäin, mutta mielenkiintoiselta se siitä huolimatta vaikutti alusta loppuun. Leffa oli erittäin hyvä, ja loistava aloitus erittäin mielenkiintoiselle matkalle. Näinkin vanhaan leffaan DTS:X äänet oli erittäin loistava lisä, ja täytyy sanoa, että ajoittain meno oli todella huimaa. Äänet toimivat erittäin hyvin, ja muutama linnun lento oli todellinen highlight. Etukanavat toimivat nyt paljon paremmin, Arcam todella ottaa ilon irti laajemmasta äänialasta. Eroa kaiuttimille tuli noin 60 senttiä lisää, mutta ero äänissä on todella valtava. Tästä harrastuksesta todella hienon ja mielenkiintoisen tekee se, että hyvinkin pienillä asioilla voi tehdä todella suuria muutoksia ääniin.

Nuori Matt Damon

Nyt on kaksi hyvin mielenkiintoista leffasaagaa menossa, joten iloisia aikoja edessä. Aloittelin myös katsomaan Netflixistä loistavaa ”YOU” sarjaa, josta nyt siis tullut toinen kausi. Siitä lisää kun saan sen maaliin. Käykäähän katsomassa, hyvin mielenkiintoinen sarja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s