The Hunt for the Red October

Vuosi 2020 alkoi varsin rytinällä, sillä jokin aikaa sitten Amazonista tilaamani Jack Ryan 4K UHD-boxi tuli korkattua heti aamun koitteessa. En ole aivan varma olenko tätä elokuvaa ennen nähnyt, mutta luulisin, että olen. Jack Ryan nyt sinällään on kyllä tuttu, että ainakin uusin osa on varmasti tullut nähtyä, muista ei täyttä varmuutta ole. Tämä ensimmäinen osa on vuodelta 1990, eli huimat 30-vuotta sitten. Yhteensä näitä on sen jälkeen sitten tullut neljä osaa lisää.

Se mikä tässä sarjassa on aika yllättävää esimerkiksi Mission Impossibleen verrattuna on se, että itse Jack Ryanin esittäjä on vaihtunut yhtä poikkeusta lukuunottamatta jokaiseen jaksoon. Tässä ensimmäisessä osassa roolia näyttelee Alec Baldwin, kun taas seuraavassa kahdessa osassa Jack Ryanin saappaat vastaanottaa Harrison Ford. Nuori Alec Baldwin hoitaa roolia tässä ensimmäisessä osassa erittäin hyvin, mutta jää toki hieman mestarinäyttelijä Sean Conneryn varjoon. Sean Connery on Anthony Hopkinsin ohella toinen näyttelijä, joka harvemmin on rooleissa epäonnistunut. Josta tulikin mieleen, että pitäisiköhän sitä taas joku päivä katsoa myös nuoruuteni suuri suosikkielokuva The Rock. Alec Baldwin todellakin näyttää nuorelta, tosin onhan tässä jo vierähtänytkin tuo 30-vuotta siihen uusimpaan Mission Impossibleen, jota eilen katsoin.

Nuori Alec Baldwin Jack Ryanin roolissa

Leffa oli todella hyvä ja tykkäsin paljon. Tälläiset strategiset, kuitenkin vähän sotaan liittyvät elokuvat ovat usein todella hyviä. Ei turhaa tappamista, mutta kuitenkin jännittäviä ja jotenkin todellisia. Se mikä hieman pääsi positiivisesti myös yllättämään oli leffan erittäin hyvät äänet. Vaikka kyseessä onkin hyvin vanha elokuva, niin voin kuvitella kuinka haltijoissaan elokuvissakävijät ovat tuolloin olleet, kun sukellusveneet ovat vyöryneet eteenpäin. Leffassa oli paljon hyvää materiaalia surroundeihin ja ennen kaikkea jälleen kerran Neural:X toimi aivan loistavasti vieden nuo äänet koko kalustoon. On taas kerran todettava, että harvoin on menty äänien osalta sukellusveneleffojen kanssa vinoon.

Yksi suosikkinäyttelijoistäni Sean Connor, huomaa muuten myös varsin hyvä kuvanlaatu vanhassa leffassa (Nyt siis 4k UHD levyltä)

Tämä vanha leffa sytytti jopa siinä määrin, että ei varmasti mene kauaa kun syöksytään kiinni jo seuraavaan osaan. Tällä viikolla on tulossa postin mukana myöskin jo seuraava todellinen hittisarja eli Jason Bourne. Hyvin mielenkiinnolla odotan sitäkin, mutta eiköhän ensin katsota mitä Jack Ryan saa jatkossa aikaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s