Mile 22

Itunesia eilen huvikseni selaillessa törmäsin joissain alennuskorissa Mile 22 nimiseen elokuvaan. Leffa vaikutti todella mielenkiintoiselta action pätkältä ja pitihän se sitten tänään tarkistaa. Hyvinkin vahvaa näyttelijäkaartia johtivat Mark Wahlberg ja John Malkovich, joten näillä hyvin harvoin mennään ojaan.

Leffan alussa etenkin Wahlbergin esittämän James Silvan kiroilu, kukkoilu ja suorastaan idioottimainen käytös ärsytti paljon. Ei tosin ollut yksistään tämän roolin tehtävänä, tuntui olevan jakaantunut ryhmässä myös hyvin paljon laajemmalle. Tällä asialla varmasti oli jonkinlainen rooli käsikirjoituksessa, mutta itselleni se ei oikein auennut. Elokuva olisi ollut mielestäni ollut paljon parempi ihan normaalilla käyttäytymisellä. Osittain varmasti tästä johtuen, varsin hyvätkin roolihahmot jäivät tässä leffassa aavistuksen kehittymättä, keskittyminen meni hieman vääriin asioihin.

Leffan juoni oli action leffaksi varsin hyvä ja lopulta jopa aika yllättävä. Tähänkin elokuvaan tosin olisi voinut hyvin lisätä vielä sen puolituntia ja antaa tuon loppuratkaisun rakentua rauhassa ja nousta esiin himan pidemmän kaavan mukaan, sen sijaan että se läväytettiin ruutuun kerralla. Aika yllättävä tuo loppu joka tapauksessa oli ja jotenkin haisi myös jatko-osalle.

Myöskin äänien ja kuvan puolesta leffa oli erittäin hyvä. Leffa ei ollut kuin 5.1, mutta pakko silti sanoa, että jälleen kerran Neural:X loistaa. En tiedä miten tuo tekniikka asian hoitaa, mutta Neural:X on aivan jäätävän hyvä keksintö, ja vaikka se onkin ”huijausta”, niin joka tapauksessa se nostaa jokaisen vanhan tai uudemmankin 5.1 leffan aivan uudella levelille. Jos kerran on valmis maksamaan 11-kaiuttimesta, on todellakin asiallista, että ne kaikki on näin upeasti mahdollista saada myös käyttöön. Dolby surroundia en ole ihan hirveästi testaillut, koska tämä menee mielestäni aina niin paljon dolbyn vastaavaa edelle. Hyvä leffa, kiva leffakokemus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s