Solace

Oletko joskus ollut tilanteessa, että kaverisi epäilee, että onko surround tai Atmos kaiuttimista mitään hyötyä? Tämä aasinsilta nyt ei varsinaisesti koske minua, ainakaan tällä hetkellä, eli en ole ollut tänään tässä kuvailemassani tilanteessa. Jos kuitenkin joskus joudut tuollaiseen tilanteeseen ja sinulla on näyttää huone, jossa molemmat löytyy niin leffaksi voin erittäin lämpimästi suositella elokuvaa Solace. Leffa ei ollut Atmos tai DTS:X, mutta Neural X:n kanssa tästä parempaa demomateriaalia Atmoskaiuttimien ja Surroundien osalta saa etsiä.

Anthony Hopkins jälleen huikea roolityö!

Elokuvan äänet tukivat elokuvaa loistavasti, ne eivät olleet vain tunnelman luojana, vaikka sitäkin kuultiin paljon. Taka ja Atmoskanavissa oli jatkuvasti jotain toimintaa, välillä ääni liikkui, välillä se oli kohdennetumpaa. Äänet todellakin loivat elokuvan tunnelman, jännityksen, pelon ja surun. Elokuvan alussa kertaalleen jopa todella pelästyin oikein huolella. Äänet kokonaisuutena olivat todella hyvin tasapainossa ja äänet saivat tuntemaan, että olin keskellä näitä tapahtumia. Edes se ei haitannut, että viimeiset parikymmentä minuuttia tuli taas katsottua todella hiljaisella, siitäkin huolimatta äänet toimivat loistavasti, etenkin surround ja Atmos osastolla.

Abbie Cornish, itselleni tuntemattomampi näyttelijä.

Mitkään äänet eivät kuitenkaan tee yksin hyvää elokuvaa, tässä elokuvassa oli kuitenkin paljon muutakin. Elokuvassa käsiteltiin erittäin vaikeaa asiaa, eutanasiaa. Eutanasia on monessa maassa edelleen kielletty ja varmasti toisaalta hyvä niin. Tässä elokuvassa tuotiin kuitenkin hyvin esiin se toinen puoli kolikkoa, eli voidaanko eutanasialla poistaa ihmisen, tai pahimmassa tapauksessa useiden ihmisten suhteetonta tuskaa. Suurimpia ongelmia eutanasiassa varmasti on se, että mistä me voimme koskaan tietää mikä on oikeasti parantumatonta ja mikä ei. Elämä on arvaamatonta.

Elokuva ei tyytynyt vain tähän, vaan elokuvassa pohdittiin myös sitä, että voiko ihminen kaikesta kivusta huolimatta nauttia viimeisistä hetkistään ja toivoa, että elämä jatkuu viimeiseen hengenvetoon asti, oli se sitten kuinka tuskallista tahansa. Aiheen käsittely oli erittäin kattavaa ja ajatuksia herättävää. Elokuvan juoni oli todella hyvä, eikä antanut mitään ilmaiseksi. Elokuvan loppuun asti piti miettiä kuka on lopulta syyllinen, vai onko kukaan. Tämäntyyppiset elokuvat ovat juuri sitä parasta elokuvaa mitä löytyy.

Huonot näyttelijät voivat usein pilata hyväkin elokuvan, mutta Anthony Hopkins on jotain aivan toista maata. Jälleen kerran aivan jäätävä roolisuoritus, johon kukaan muu vaan ei pysty. On sattumaa, että olen viime aikoina nähnyt näin monta Hopkinsin elokuvaa, mutta kertaakaan herra ei ole vielä pettänyt. Australialainen Abbie Cornish ei jää yhtään sen huonommaksi, vaan hoitaa tutkijan roolia todella vakuuttavasti. Colin Farrelin rooli ei leffassa ole välttämättä aivan niin suuri kuin päähenkilöltä olettaisi, mutta toki hänkin osansa hoitaa erittäin hyvin.

Hyvä juoni, hyvät näyttelijät ja siihen päälle vielä loistavat äänet, siitä hyvä elokuva on usein tehty, niin myös tämä Solace. Leffa on vuodelta 2015 ja löytyy Netflixistä. Suosittelen erittäin lämpimästi katsomaan, oli syynä sitten tarve hyvälle leffalle tai tarpeelle esitellä leffahuonetta kavereille.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s