Disconnect

Tapaninpäivän iltaan löytyikin sitten harvinaisen mielenkiintoinen elokuva Itunesin 0,99 listalta. Luulen ensin Disconnect-elokuvassa olisi ollut hieman enemmän tekniikasta ja siitä miten vaarallista verkossa liikkuminen saattaa olla. Siitä tässä leffassa tavallaan olikin kyse, mutta hyvin pitkälti aivan eri tavalla kuin alkuun luulin. Leffan juoni liikkui usealla tasolla kuitenkin nitoen lopulta kaikki tarinat yhteen. Tälläistä olen nähnyt ennenkin, erityisesti monessa suomileffassa muutama vuosi sitten. Sen jälkeen tämän tyyppistä kerrontaa en olekaan pitkään aikaan nähnyt.

Tässä elokuvassa tarinaa rakennettiin todella mielenkiintoisesti ja laadukkaasta aina viimeiseen hetkeen asti. Tarinassa ei ollut kyse teknologiasta, vaan hyvinkin maanläheisistä ihmiskohtaloista. Kaikki, mitä elokuvassa tapahtui, on hyvin ajankohtaista realitodellisuutta. Ihmisten identiteettejä varastetaan joka päivä, ihmiset lataavat verkkoon hyvinkin henkilökohtaisia asioita, puhumattakaan kiusaamisesta. Se, että näitä tietoja käytetään hyväksi kiusaamiseen tai taloudelliseen hyötyyn on täysin arkipäivää nykymaailmassa. On myös täysin normaalia, että nykymaailmassa joutuu hyvin tarkkaan miettimään keneen voi luottaa.

Vaikka leffa sisältää hyvinkin paljon ikäviä asioita, leffan loppu antaa kuitenkin paljon toivoa. Usein elämässä perhe on aina se viimeinen tukisatama, vaikka mitä tapahtuisi. Tykkäsin elokuvasta todella paljon, etenkin sen juonen vuoksi. Leffa jätti hyvinkin paljon ajateltavaa, etenkin omasta toiminnasta. Verkossa on oltava aina todella varovainen, vaikka sitä ei itsekään aina muista. Kännykät, tietokoneet ja kaikki muu maailmassamme on jo niin syvästi langattomien verkkojen vallassa, että joku aivan varmasti aina tietää jotain, kyse on vain siitä, kauanko tuo kaikki tieto pysyy oikeissa käsissä. Erittäin hyvä elokuva, voin lämpimästi suositella.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s