Yksi Kotona 1 – Hyvää Joulua

Ihmisillä on paljon erilaisia traditioita jouluun liittyen, ja yksi sellainen varmasti monelle on Yksin Kotona elokuvat. Minullekin Yksin Kotona leffat ovat varmasti joululeffoja, mutta minkäänlaisesta traditiosta ei kuitenkaan ole kyse. En itseasiassa edes muista, milloin näitä elokuvia on ylipäätään viimeksi kokonaisuudessaan tullut nähtyä, mutta tänään tuo lengendaarinen ykkös osa kuitenkin tuli.

Varsinaisesta omasta valinnasta tälläkään kertaa ei kuitenkaan ollut kyse, vaan anopin sohvalla televisiota katsoessa televisiosta ei vaan tullut mitään muutakaan. En tiedä kuinka paljon olen tässä blogissa alleviivannut kuinka paljon vihaan katsoa elokuvia tavallisesta televisiosta, mutta nyt sen teen. Vihaan leffojen katsomista tavallisesta televisiosta yli kaiken!

Ei varmaan tarvitse edes mainita, että ensimmäinen syy tähän on mainokset, joita ei vaan yksinkertaisesti voi laittaa keskelle elokuvaa. Usein televisiossa mainokset vielä kaiken lisäksi kestävät kohtuuttoman pitkään, jolloin koko maku elokuvasta lähtee. Toinen iso tekijä on tietysti äänet, joita tavallisesta televisiosta ei saa. Kotona meillä kyllä on jonkinlainen 5.1 systeemi myös olohuoneessa, mutta eipä ole enää vuosiin ollut käytössä lainkaan ehkä hyvin ymmärrettävästä syystä.

Leffa oli sitä mitä se on jo vuosikymmeniä ollut, aivan loistava elokuva. Elokuva naurattaa monessa kohdassa edelleen vaikka varmaan lähes kaikki vuorosanatkin jo osaa ulkoa. Ilmestyessään tämä leffa oli varmasti yksi ensimmäisiä elokuvia mitä on itselle koskaan jäänyt mieleen. Näin legendaarista elokuvaa on muuten hyvin vaikea arvioida, juoni oli ilmestyessään aivan omaa luokkaansa, mutta eihän se nykyään enää samalla tavalla sytytä kun kaiken muistaa jo niin hyvin ulkoa. Omaa jälkikasvua yritin myös saada leffan pariin, hieman huonoin tuloksin. Lopun kohokohdat nuorisokin tosin näki, ja nauroivat kyllä kohtuullisen paljon. Vaimoin sanoin, me katsomme jouluna Joulupukin Kuumaa Linjaa ja Yksinkotona leffoja siinä missä nykynuorisoa ei voisi vähempää kiinnostaa.

Hyvää Joulua jokaiselle blogin lukijalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s