Mathausenin Valokuvaaja

Netflixin vuonna 2018 valmistunut Mathausenin Valokuvaaja on odottanut vuoroaan jo pitkään, nyt kuitenkin tuli sopiva aika tuon katsomiseen. Kuten olen useaan otteeseen kertonut, tositarinoihin perustuvat elokuvat ovat aina kovasti kiehtoneet, ja Natsien julmuuksista kertovia elokuva on tullut nähtyä paljon. Kaikki tapahtumat järjestään ovat todella julmia ja kuvottavia, mutta siitäkin huolimatta osa ihmisistä ovat jaksaneet uskoa vielä elämään. Tämänkin elokuva on hyvä osoitus siitä, että toivoa voi vielä olla, oli tilanne sitten kuinka surkea tahansa.

Näihin tarinoihin ei aina liity vain taistelu elämästä ja kuolemasta, vaan oikeudesta ja kunniasta. Mathausenin Valokuvaajassa nuori valokuvaaja haluaa tuoda sodan julmuudet päivänvaloon. En tiedä onko hänen suurempi tarkoitus ollut saada sota loppumaan, vai jättää todistusaineistoa jälkipolville, kun sota joskus loppuu. Joka tapauksessa hän osoittaa suurta rohkeutta toimiessaan ja saa lopulta paljon kuvamateriaalia pelastettua tuhon tieltä. Tarina on inspiroiva osoitus siitä, että vaikeassakin tilanteessa luottamuksella parempaan voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Elokuvaa tuli tänään katsottua varsin maltillisilla äänillä, eikä tämä elokuva niitä tarvinnutkaan. Kuvaus oli varsin hyvää luokkaa ja ajankuva oli tuotu hienosti esiin. Varsin laadukas ja hyvä elokuva ihan kaiken kaikkiaan. En tiedä miksi sen katsominen on saanut odottaa näin pitkään, mutta ehdottomasti oli näkemisen arvoinen leffa. Seuraavaksi pitää taas hieman googletella, että mitä netissä aiheesta kerrotaan.

Harmonyn paikka on jatkossa heti oven vieressä

Päivän aikana tuli tehtyä myös huoneeseen pientä tuunausta. Olen pitkään taistellut toimivan valonkatkaisijan kanssa (joka toimisi sekä itsenäisesti että Harmonyn rinnalla), ja lopulta sellaisen löysin jokin aikaa sitten. Kaikki on toiminut loistavasti, kunnes viime viikolla tiputin tuon katkaisijan lattialle. Sen jälkeen sitä en enää ole saanut toimimaan, en tiedä miksi. Mistään ei löydy käyttöohjeita, eikä mikään muukaan tunnu auttavan. Tiedän, että sen pitäisi toimia, kun kerran olen sen jotenkin ennenkin saanut toimimaan, mutta nyt mikään ei auta. Päätin kuitenkin ratkaista asian niin, että jatkossa Harmony löytyy heti oven suusta. Siitä saa laitettua valot, mutta toisaalta myös laitettua kaikki laitteet oikeaan katselu-asentoon. Näin sen olisi ehkä pitänyt aina ollakin, mutta jostain syystä en ole sitä ennen tehnyt. Katsotaan miten tämä käytännössä tulee toimimaan, mutta ainakaan ei tarvitse tapella uuden katkaisijan kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s