Blue Caprice

Maailma on parhaimmillaan tai pahimmillaan todella sairas paikka, tai ainakin maailmasta löytyy todella sairaita ihmisiä. Blue Caprice on vuonna 2013 valmistunut elokuva joka kertoo vuoden 2002 järkyttävistä ampumisista Washingtonissa. Elokuva löytyi Itunesin 0,99 listalta ja vaikutti hyvinkin mielenkiintoiselta, vaikka varsinaisesti en etukäteen tiennyt mistä elokuvassa oli kyse.

Leffan tapahtumat ovat varsin karmivia, toisin samalla myöskin erittäin raukkamaisia, joka niistä tekeekin niin vastenmielisiä. Miten kukaan voi ikinä tehdä mitään tuollaista? Miten kukaan voi saada mitään noin sairasta edes mieleensä? Olen kuitenkin aikaisemminkin pohtinut sitä miten ihmismieli tietyissä ääritilanteissa toimii, ja tässäkin saattaa olla osittain selitys vuoden 2002 tapahtumiin. On hyvin vaikea ajatella mitä kaikkea ihmisen päässä voi liikkua silloin, kun ihminen on ajettu hyvin syvälle nurkkaan. Toisen ihmisen tappaminen toivottavasti ei kuitenkaan ikinä olisi tuo viimeinen vaihtoehto.

Elokuvan tapahtumiin nähden elokuva oli tehty varsin hyvällä maulla, ja tappamisella ei mässäilty. Leffa oli hieman jopa aihepiiriin varovainen, toisaalta erittäin hyvä niin. Elokuva ihan varmasti herättää tunteita, mutta elokuvan tunnelma aiheeseen suhteutettuna oli varsin tasapainoinen. On kuitenkin erittäin surullista edes ajatella kuinka pitkään nämä kauheudet olisi voineet jatkua, mikäli syyllisiä ei olisi onnekkaasti saatu kiinni. Elokuvana kuitenkin ehdottomasti positiivinen yllätys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s