Kaksi Paavia

Katolinen kirkko on ollut suuressa kaaoksessa jo pitkään. Useita skandaaleja on seurannut aina vaan uusia paljastuksia. Netflixistä löytyi tänään elokuva Kaksi Paavia, jossa skandaalien vuoksi syrjään astuvaa Paavi Benedictiä esittää itseoikeutetusti Anthony Hopkins ja Paavi Francisin roolissa Jonathan Pryce. Elokuvassa arvaillaan minkälaisia keskusteluja näiden kahden välillä kulisseissa on käyty ennen Paavi Benedictin eroa virastaan. Käsittääkseni elokuva ei näiltä osin perustu välttämättä todellisiin tapahtumiin vaikkakin elokuva sinällään onkin tositapahtumiin perustuva.

Anthony Hopkinsin ollessa pääosassa on turhaa jälleen edes mainita, että Hopkinsin roolisuoritus on loistelias. Ei sikäli, että Jonathan Pryce jäisi omassaan yhtään sen heikommaksi. Jo pelkästään katsomalla kuvia kahdesta todellisesta Paavista, ei kyseisiä roolivalintoja tarvitse paljon ihmetellä. Sekä elokuvalle, että näyttelijöille on jo nyt veikkailtu paljon menestystä tulevissa Oscareissa.

Elokuva oli varsin hyvä. Elokuvassa oli Dolby Atmos äänet, mutta luonnollisesti näistä ei tämän kaltaisessa elokuvassa pahemmin apua ollut. Se mikä edelleen hieman ärsyttää on se, että jostain syystä minulla on edelleen jotain ongelmia Apple TV:n ja Atmos raidan kanssa. Suurin ongelma tällä hetkellä on outo vika, jossa pääkaiuttimien äänet surffailevat etukaiuttimista surroundeihin ja takaisin. Minulla ei ole mitään käsitystä mistä tuo johtuu, ja vika tosiaan ainoastaan Itunesin Atmos raidoissa, ei Itunes tai levyjen Atmos toistossa, sen paremmin kuin ilman Atmosta olevissa Netflix leffoissa. Yleensä tuo ongelma on muutenkin ollut vain leffan alussa, nyt sitä tapahtui myös leffan aikana. Outoa.

Katolisen kirkon tilannetta en yleisesti ole pahemmin seurannut, sikäli oli ihan kiva päivittää omiakin tietojaan taas tämänkin asian suhteen. Vatikaanin maisemat olen käynyt kerran itsekin tarkistamassa ja kyllähän nuo paikat ovat todella vakuuttavan näköisiä. Uskonnollinen ilmapiiri maailmassa on monestakin syystä ollut hyvin räjähdysherkkää jo pitkää, eikä Katolisen kirkon omat ongelmat tilannetta ole pahemmin rauhoittaneet. Mikä ylipäätään on uskontojen merkitys tulevaisuudessa ihmisille? Onko jopa mahdollista, että jonain päivinä uskonnot olisivat maailmassa niin pienessä roolissa, että ne eivät ainakaan järkyttäisi yhteiskunnallista tilaa niin paljon kuin nykyään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s