Mission Impossible 3 ja paljon muuta

Tänään aamulla oli hetki aikaa katsoa leffaa, joka tällä kertaa valikoitui Mission Impossible 3:ksi. Tekniikka kehittyy ja samoin vauhti kiihtyy tässäkin sarjassa kun aikaa kuluu. Mainitsin jo aikaisemmin kun sarjassa kiivettiin manuaalisesti köydellä, nyt ollaan jo päästy hyvinkin teknisiin automaattilaitteisiin. Samoin tietokoneet ja Nokia puhelimet on päivitetty jo lähemmäs nykyaikaa. Leffan juoni ei sinällään ole muuttunut, eikä kyllä tule muuttumaankaan. Maailma on vaarassa ja keneenkään ei voi luottaa, pitää siis hoitaa taas kaikki itse. Hyvää viihdettä tämä silti edelleen on ja ihan mielellään näitä katsoo uudelleenkin. Kuvan ja äänien laatuun toivoisin tosin jo pikkuhiljaa parannusta, mutta kyllähän sekin sieltä on tulossa. Vauhti siis kiihtyy, katsotaan milloin ehtii neljännen osan kimppuun.

Päivään on mahtunut paljon muutakin. Aamulla tuli sellainen viesti, joka lopulta päivän päätteeksi johti kauppoihin kaikista neljästä Monitor Audion RSFX surround kaiuttimesta. Se vastaavasti rohkaisi miettimään omia ratkaisuja taas askeleen pidemmälle. Mietinnässä on ollut monenlaisia surroundkaiuttimia Klipschien R-15M kaiuttimien pariksi, toiset R-15M:t, mahdollisesti isommat esim. RP-500M tai RP400M, ehkäpä aktiiviset R-15PM tai jopa RP-240D seinäkaiuttimet. No eipä tullut mikään näistä, vaan valinnaksi lopulta tuli pitkään Torissa myynnissä olleet RP-250S bipolit, jotka siis ovat nyt pääkaiuttimien kanssa juuri samaa sarjaa.

Uusi RP-250S sijoitettuna paikalleen oikealle seinälle.

Miksi sitten päädyin lopulta tähän valintaan, toki siis hyvän hinnan lisäksi. Oma ajatukseni oli, että laittaisin taakse jotain hieman parempaa, ja sivuilla saisi olla nuo R-15M kaiuttimet. Oma ajatukseni perustui siihen, että pienet monopolekaiuttimet lähellä korvaa toimisivat parhaiten pienessä huoneessani. Asiaa kuitenkin enemmän tutkittuani totesin olevani asiasta hyvinkin väärässä. Jos sivuilla kaiuttimet ovat kovin lähellä korvaa, silloin niiden suositellaan olevan nimenomaan laajemmalle säteilevät bipolit, ei suoraan säteilevät monopolet. Tällöin äänenkuvasta saadaan laajempi ja todellisempi. Vastaavasti taas takakanaviin suositeltiin lähes poikkeuksetta monopole-kaiuttimia, jotka nimenomaan säteilisivät suoraan. Takakanavissa tuota ”paikkatietoa” nimenomaan pidetään hyvinkin tärkeänä, joten suunnitelma siis kääntyi lopulta siihen, että tarvitsen sivulle ehdottomasti hyvät bipolit ja taakse nuo R-15M hyllykaiuttimet. Päätökset on tehty, näillä mennään ja päätöksen tuloksia nähdään tulevaisuudessa.

Mietinnässä vielä olisiko se sittenkin parempi ilman ritilöitä?

Päivän päätteeksi sain nuo uudet Klipsch RP-250S kaiuttimet jo seinälle asti, mutta kuuntelemaan tai kalibroimaan niitä ei vielä ehtinyt. Ironista tässä asiassa on kuitenkin se, että ainakin tällä hetkellä näiden uusien kaiuttimien sijoituspaikka on sama, mistä alunperin lähdin Monitor Audioita siirtämään alemmas ja eteenpäin ja ylemmäs ja nyt siis takaisin lähtöpisteeseen. Tämäkin ajatus tämän päivän selvittelyjen jälkeen, ja toisaalta, koko surroundien siirtelyhän alunperinkin lähti Auro 3D tarpeista, joita siis ei enää ole olemassa. Ajattelin muutenkin tuon Biorexissä käynnin jälkeen, että onhan ne surroundit sielläkin aivan yhtä korkealla, ja aivan yhtä lähellä Atmoksia kuin ne ovat nyt minullakin, joten miksipä ei. Toki olisin ehkä edelleen halunnut laittaa nuokin Klipschit kankaiden taakse piiloon, mutta ainakaan toistaiseksi niin ei tapahdu, vaatisi aivan liikaa rakenteellisia muutoksia huoneeseen. Eipä nuo Klipschit huonolta tuossakaan näytä, ei aivan yhtä sirot ja huomaamattomat kuin Monitorit olivat, mutta eiköhän näihinkin totu. Mietin tuossa myös vanhaa sanontaa, mitä et pysty piilottamaan, korosta. Olisivatkohan nämäkin Klipschit siis parhaimmillaan ilman ritilöitä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s