The Account ja Skriinin fiksailua

Tässä on ehtinyt mennä hetki ettei ole ehtinyt leffoja katsomaan, mutta sehän ei tarkoita sitä, etteikö aikaa leffahuoneessa olisi tullut vietettyä. Pohdinnassa on pitkään ollut ns. mustien raitojen ongelma, jos sitä nyt varsinaisesti voi ongelmaksi edes kutsua. Tarkoitan siis sitä kun osa elokuvista on 16:9 kuten oma skriinini ja osassa leffoja onkin sitten paksut mustat raidat ruudun ylä ja alaosassa. Olen pitkään miettinyt mahdollisuutta rakentaa moottoroitu aspect ratiota vaihtava skriini myös omaan huoneeseen, mutta jostain syystä vaikka näitä maailmalta löytyykin, niin diy videoita ja ohjeita en ole liikaa löytänyt. Nyt kuitenkin törmäsin yhteen hyvin mielenkiintoiseen videoon ja siitä tämä idea saikin taas vauhtia alleen. Onko tästä sitten mitään hyötyä, niin sitä en vielä osaa sanoa.

16:9
21:9

Joka tapauksessa asia on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että ensimmäinen manuaalisesti toimiva versio on valmis. Tai sanotaanko nyt näin, että mekaniikka on valmis, vielä se ei valoisassa täytä aivan esteettisiä vaatimuksia. Onko tuota sitten mahdollista moottorisoida, aivan varmasti on, mutta siihen liittyy vielä paljon kysymyksiä. Ensimmäiseksi kuitenkin tulisi päättää haluaako tuota ylipäätään viedä maaliin vain onko koko juttu täysin turha. Isoin asia joka tällä hetkellä mietityttää on kangas. Tällä hetkellä olen tuohon laittanut mustaa huonekalukangasta, joka kyllä on mustaa, mutta heijastaako pinta sitten kuitenkin liikaa valoa. Jos tämän tekee valmiiksi, jotenkin kyllä alan kallistumaan siihen, että silloin pitäisi myös hankkia kunnon samettikangas, josta valoa ei oikeasti heijastu. Kiiltävät skriinin reunat todellakin häiritsevät katsomista. Jos tuon siis tekee valmiiksi, silloin myös kaikki kankaan reuna pitää ommella siistiksi ja niin edelleen. Paljon siis vielä kysymysmerkkejä ilmassa, mutta jäädään seuraamaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Moottoroidun skriinin rakentelua

Tänään kuitenkin siis projekti oli siinä vaiheessa, että ehti taas laittamaan myös leffan pyörimään. Leffana Black Friday saaliista The Accountant. Erittäin hyvä leffa, jonka olen kyllä nähnyt ennenkin, heti kun se aikoinaan Itunesiin tuli. Leffan juoni on kohtuullisen mielenkiintoinen ja hyvin rakentuva. Näyttelijät ovat äärimäisen laadukkaita ja kokonaisuutena leffa siis hyvinkin mielenkiintoinen. UHD-kuvaksi laatu ei mielestäni ollut aivan priimaa, yli päätään ole alkanut miettimään onko näitä UHD-levyjä kuinka järkevää ostaa, tai ainakin pitää paljon tarkemmin miettiä mitä ostaa. Uudemmat levyt, jotka valmiiksi tehty 4k formaattiin ja kunnon Atmos äänet, mutta tässä elokuvassa ei ollut edes Atmos ääniä, mikä tietysti oli taas iso pettymys.

Äänistä yleisesti on kuitenkin todettava se, että nyt tuon Arcamin eron todella alkaa huomaamaan. Kun bassot on vihdoin säädetty oikein, Dirac Live tekee sen jälkeen aivan loistavaa jälkeä, ja esimerkiksi tämän elokuvan ampumiskohtaukset olivat todella vakuuttavia. Isoa osaa tässä kokonaisuudessa näyttelee toki myös uudet sivukaiuttimet, jotka hinta-laatusuhteeltaan olivat todella loistava hankinta. Vanhat olivat hyvät, mutta sävyero uusien etukaiuttimien kanssa todellakin kuuluu. Arcamista on vielä todettava se, että sen koti löytyy nyt sitten jatkossa virallisestikin minun hyllystäni, eli Denon on jatkanut matkaa uuteen kotiin ja uusi aika omassa huoneessani on virallisesti alkanut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s