Kingsman – Golden Circle

Tänään Arcamin kanssa ensimmäistä kertaa UHD-levy tulille ja leffana Kingsman Golden Circle. Kingsman on erittäin hyvä ja omalaatuinen action sarja, josta todellakin tykkään. Sarjassa on jotenkin aavistuksen humoristisempi ja leppoisampi ote kuin monessa muussa vastaavassa. Tosin, nyt kun asiasta juuri puhuttiin, niin kyllähän tässäkin leffassa taas pelastetaan maailmaa tappavalta virukselta. Leffan juoni siis ei itsessään ollut aivan niin laadukas kuin ensimmäisessä osassa ehkä oli, mutta kyllähän tämänkin leffan ihan mielellään katsoi. Nyt sitten vaan odottamaan ensi vuonna ilmestyvää kolmatta osaa.

Arcamissa jokin asia tällä hetkellä hieman häiritsee, en ole varma mikä se on, mutta ajatuksia on paljon. Ensinnäkin tänään kesken leffan oli pakko palata Dirac Liveen ja säätää bassojen tasoa hieman korkeammalle. Bassot kyllä kuulostavat varsin hyvältä, mutta jotenkin taas tuntuu, että korkeat äänet suhteessa bassoihin ovat liian kovalla, joten ääntä joutuu kääntämään liikaa, jotta bassot ovat toivotulla tasolla. Joudun muutenkin nyt hieman selvittelemään, että miten tuo MiniDSP suhtautuu Dirac Liveen, tai paremminkin miten niitä pitäisi yhdessä käyttää vai pitäisikö edes. Joka tapauksessa bassot siis ihan ok, enemmänkin ehkä ongelmana muiden äänien liiallinen kovuus. Jotta äänet ovat tarpeeksi ”hyvät”, sattuu korviin.

Vierailijana Cameo roolissa Elton John

Toinen oleellinen ongelma tällä hetkellä on kaiuttimien sijainti. Tällä hetkellä surround kaiuttimet ovat katossa takana (suurround height), joten huomenna pitää laittaa sivulla olevat kaiuttimet aktiivisiksi näiden sijaan. Näinhän sen pitäisi 5.2.2 setissä olla. Jostain syystä nyt vaan halusin laittaa nuo takana olevat aktiivisiksi, lähinnä kai ajattelin laajempaa äänikenttää. Katsotaan mitä tuo muutos huomenna tuo vastaan. Tuntuu myös, että Dirac Live saattaisi toimia paremmin, jos äänen kalibroi leveämmälle, nyt äänet on säädetty yhdelle tuolille. Kun katsoin Tuntemattoman, äänet oli kalibroitu leveämmälle, en tiedä johtuiko parempi fiilis siitä vai elokuvan äänistä, mutta selvitellään asiaa.

Nyt kun vanha Denon on ollut muutaman päivän myynnissä, mielessä on pyörinyt myös sen laittaminen takaisin tulille ja koittaa miltä tuo muutos käänteisesti kuulostaisi. Ehkä sitäkin tulee vielä testattua, demomielessä itselle tai mahdolliselle ostajalle. Kahta huonetta tai kahta laitetta on vaikea testata, jos niitä ei kuule välittömästi peräkkäin, tämän vuoksi olisi kiva testata tähänkin suuntaan oletettavasti paremmasta huonompaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s