Fast and Furious – Hobbs and Shaw

Tänään pitkään odotettu päivä kotiteatterissa kun Itunesin saapui vihdoin uusin Fast & Furious leffa Hobbs and Shaw. Leffa tuli nähtyä jo aikaisemmin elokuvateatterissa ja siitä voi siis lukea oman kirjoituksen blogista aiempaa. Hobbs and Shaw on vähän niin kuin Tokyo Drift, hieman oma osansa pitkän saagan keskellä. Joo, toki saaga jatkuu, mutta jotenkin olisin kaivannut tähän elokuvaan hieman laajemmin sarjan omaa kaartia pelkästään Stathamin ja Johnssonin lisäksi. Oliko tämä sitten vaan väkisin väännetty jatko-osa, ehkä ei, mutta jotain silti jäin kaipaamaan.

Kirjoitin muistaakseni jo leffateatterikerran jälkeen, että elokuvan Atmos-raita ei aivan vakuuttanut, eikä se kyllä vakuuttanut aivan kotonakaan. Rymistelyä, pommeja ja muuta actionleffakamaa tästä toki löytyi ja äänet sikäli kuulostivat myös Arcamin kanssa todella hyviltä, mutta Atmosta ei mielestäni käytetty kovinkaan hyvin. Muutamassa kohdassa, jossa sitä käytettiin, huomasin eron 7.2.4 ja 5.2.2 välillä selvästi. Piti oikein nojata kunnolla eteenpäin, jotta Atmoskaiuttimista sai aidon fiiliksen esiin. Jep, toki kaiuttimeni ovat tällä hetkellä aavistuksen edessä juuri tuosta syystä, mutta kuitenkin. Leffassa nuo oikeastaan ainoa kunnon Atmoskohdat musiikin lisäksi siis liittyvät näihin kohtiin, jossa tietokone puhuu Idris Elban esittämälle ”pahikselle”. Arcam vai Denon, Hobbs and Shaw eivät vielä tuohon täysin vastanneet, kokeilut siis jatkuu.

Äänien lisäksi pitää muutama sana mainita myös kuvasta. Kuva oli varsin hyvää, mutta sekään ei ehkä aivan 7 osan UHD-levylle pärjännyt. Tässä leffassa oltiin aika paljon kohtuullisen tummissa maisemissa, ja se aina vähän rokottaa kuvan ”näyttävyyttä” vaikka kuvanlaatu siis tälläkin kertaa Itunesissa oli vallan mainiota. Muutamia varsin näyttäviä hidastuskohtauksia leffaan oli myös löytänyt, ja tällä kertaa niitä käytettiin hyväksi varsin oikea-aikaisesti ja hyvin. Tykkäsin.

Juonellisesti leffa seurasi hyvin tarkasti normaalia kaavaa, jonkinlaista pientä vaihtelua voisi jälleen kaivata näiden koko maailman kaatavien tappajavirusten tilalle. Ymmärrän hyvin, että Hollywoodissa päästään helpommalla kun kopioidaan samaa hittimateriaalia samoilla varmoilla nimillä ja näyttelijöillä, mutta voitaisiinko edes juoneen panostaa sen verran, että keksitään vaihteeksi jotain uutta. Ei tämä nyt siis ainakaan kotona katsottuna ollut aivan niin mahtava spektaakkeli kuin olisi ehkä tähän päivään toivonut, mutta toki Fast and Furious on aina Fast and Furious. Josko seuraava osa olisi sitten taas enemmän koko porukalla tehtyä, tai sitten vaan annetaan jo olla. Kumpi toive toteutuu, tuskin kumpikaan.

Jo leffassakäynnin jälkeenkin taisin mainita, että iso osa tätä leffaa oli ”muka hauska” sanailu, joka tosin meni pahasti yli. Kivat pienet heitot ovat olleet iso osa näiden kahden sankarin keskenäistä dialogia, mutta tässä jaksossa mentiin jo niin paljon yli, että esimerkiksi lentokonekohtauksessa lähinnä vain kyllästytti.

Tänään muuten yllätti myös posti, eli Black Fridayn satoa käytiin tänään postista noutamassa, näillä pärjää taas hetken. Tässä myös siis hieman tietoa siitä mitä tässä blogissa on tulevaisuudessa odotettavissa. Osa Black Firday leffoista vielä matkalla, niistä taas lisää myöhemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s