Hobitti – An Unexpected Journey 3D

Arcamin testailut jatkuu ja tänään vuorossa oli 3D materiaalin testaamista. Elokuvaksi valikoitui Hobitti – An Unexpected Journey, jonka ostin tuossa halpahyllystä jokin aikaa sitten. Leffa ei ole minua pahemmin koskaan kiinnostanut, mutta samainen elokuva itseasiassa löytyy silti hyllystä myös tavallisena Blueray-levynä. Hobitti elokuvasta on jotenkin sadunomainen odotus, joka ei kuitenkaan ikinä ole vielä täyttänyt toiveita, eikä tehnyt sitä tälläkään kertaa.

Elokuvan olen katsonut joskus kotona ennenkin, mutta aivan varma en ole, että olenko sitä katsonut silti koskaan loppuun asti. Tänään katsoin, vaikka rankkaa tuo kaksi ja puolituntia oli tälläkin kertaa. Elokuva oli jopa niin pitkä, että tämä 3D-versio oli pitänyt jakaa kahdelle eri levylle. En ole ikinä ennen nähnyt, että sama elokuva on jaettu kahdelle eri levylle, sarjoja toki on paljonkin. Jotenkin Hobitit eivät vaan osu, vaikka jonkinlainen juoni leffoissa varmasti on, itselleni se ei aukea kovinkaan mielenkiintoisesti. Anteeksi nyt vaan kaikille Hobitti-faneille, niitäkin varmasti riittää.

Tarkoituksena kuitenkin tänään oli testata ennen kaikkea Arcamin 3D-kuvaa. Ja kyllä, 3D toimii ilman minkäänlaisia ongelmia myös Arcamissa, niin toki pitikin. 3D-elokuvana Hobitti tosin ei päässyt lähellekään Transformerssia. Kyllä tämäkin elokuva näytti erittäin hyvältä, mutta ei missään tapauksessa niin vakuuttava kokemus kuin Transformers. Osaltaan tätä varmasti selittää tämä satumaailma, jonne tapahtumat sijoittuu, itse tykkään enemmän 3D-elokuvista, jotka ovat niin sanotusti todellisuutta. Näin tosin hyvin pitkälle menee myös koko leffamakuni. Toki elokuvassa maisemat olivat varsin hienoja, mutta ne ovat usein aivan yhtä vakuuttavia myös hyvällä 2D-laadulla. Se mikä on aikaisemmin häirinnyt 3D-elokuvissa häiritsi paljon tänäänkin, eli liian nopeasti, liian lähellä liikkuvat (taistelu) kohtaukset. Asiat vaan vilisee ohitse, eikä ehdi reagoimaan mitä tapahtuu. Toki tätä tapahtuu myös 2D:nä, mutta jostain syystä se ei häiritse yhtä paljon kuin 3D:n kanssa.

Ääniä en päässyt vieläkään täysillä Arcamin kanssa testaamaan, mutta ensi viikolla kun Black Friday UHD:t saapuvat, päästään todenteolla itse asiaan. Elokuvan äänet olivat vain 5.1 tasoa ja ensimmäisen tunnin katselin leffaa Dolby Surroundina. Kaikki kanavat siis olivat tässäkin käytössä (5.2.2), mutta puolessa välissä leffaa piti vaihtaa Neural:X päälle, Neural:X nyt vaan sattuu kuulostamaan paljon paremmalta, myös Arcamissa. Äänet olivat ihan ok, mutta edelleen odotan kun pääsen vihdoin kunnolla Atmos-raitojen pariin, silloin Arcam toivottavasti näyttää vihdoin viimeisen päälle karvansa. Odotusarvot ovat.. .. katossa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s