Tuntematon Sotilas – Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi

Olin vuonna 2017 katsomassa Tuntemattoman Sotilaan uusintaversion elokuvissa ja elokuvasta jäi todella hyvä maku. Elokuva oli todellakin tehty laadulla, enkä puhunut nyt niinkään juonesta, joka varmasti kaikilla oli enemmän kuin hyvin tiedossa, mutta elokuvan laatu oli hyvinkin kansainvälistä luokkaa. Elokuvan tietoja tulessa ulos paljon mietitytti miten Suomen eturivin koomikot selviävät tälläisestä hyvinkin erilaisesta roolista, mutta uskottavuus herroilla oli todellakin huippuluokkaa, ja ekaa kertaa nähdessään yksikään ei varmasti pitäisi näitä näyttelijöitä koomikkoina. Ei sikäli, kyllähän tähän elokuvaan paljon huumoriakin mahtuu, miten tuolla metsässä olisi ilman voinut pärjätäkkään, kaikesta kauhuista huolimatta.

Nyt kuitenkin itsenäisyyspäivän kunniaksi piti tuo pitkään hyllyssä odottanut levy katsoa taas uudelleen myös kotona. Taidan olla sen kotona katsonut kerran ennenkin, mutta tänään Arcamia testaillessa oli hyvä väli tuota jälleen katsoa. Levyllä tosiaan on mukana myös Atmos äänet, joka edelleen tänäkin päivänä taitaa Suomessa olla aikamoinen harvinaisuus. Yhtään elokuvaa en itse tämän lisäksi tiedä, enkä googlettamallakaan nopeasti löytänyt kuin ehkä yhden. Kertokaa toki ihmeessä, jos sellaisia tiedätte, kiinnostaa kyllä katsoa!

Kyllähän tuo elokuva on todella pitkä, mutta toisaalta leffan kerronta ja jutut ovat sen verran hyvää tasoa, että kyllä tuota jaksaa useammankin kerran katsoa. Toki siitä löytyisi myös lyhyempikin versio, mutta sitä en ole vielä koskaan katsonut. Tänään jopa kävi mielessä, mutta ei sitten kuitenkaan. Rokka, on jotain mikä hyvin pitkälle vielä tänäkin päivänä kuvaa hyvin suomalaisuutta. On mielestäni ehdottomasti suuri Suomalainen kunnia teko, että tästä elokuvasta tehtiin uudistettu versio, ja ennen kaikkea, että se tehtiin todellakin näin hyvin. Historiaa ei saa unohtaa. En tosin vieläkään ymmärrä, että tämä ei ollut vuonna 2017 vuoden elokuva, siihen tosin taisi enemmän vaikuttaa ei elokuvalliset asiat.

Ennen elokuvaa piti kuitenkin säädellä hieman Arcamin asetuksia, ja vihdoin myös ensikosketus Dirac Liveen. Dirac Liven käyttö oli itseasiassa paljon helpompaa kuin ajattelin, ja asetusten laittaminen meni paikoilleen varsin helposti. Joo, toki tässä vaiheessa tarkoitus oli vain laittaa asetukset sinne päin, ohjelmaan tai asetuksiin en sen tarkemmin mennyt, vaan annoin valmiiden suositusten hoitaa homman. Tykkäsi todella paljon, että asetuksia pystyi tekemään ilman johtojen liittämistä vahvistimen taakse. Ainoa johto mikä vaadittiin oli mikrofonin johto läppäriin, Umik:hän minulla oli jo valmiina, joten laadukkaasta mikistä homma ei ainakaan jää kiinni.

Dirac Liven jäljestä täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen. Toki tuo Arcam on itsessään jo hieman eri tason laiten kuin Denon, mutta siitäkin huolimatta Diracin jälki oli todella huikeaa. Suurimmat erot, jotka aikasempaan huomaan, on etenkin etuäänikentän uskomaton kolmi-uloitteisuus. Ennen äänet tulivat edestä, kaiuttimista, nyt ääniä tulee kaiuttimista, kaiuttimien vierestä, ja niiden takaa. On uskomatonta, miten äänet ovat todellakin heränneet eloon. Kaikista mykistävintä on kun äänet tuntuvat tulevan kuin seinän ulkopuolelta, vaikka kaiuttimet ovat tukevasti skriinin takana. Tässä vaiheessa pitää kuitenkin muistaa, että viisikanavainen Rotel, joka pääkaiuttimia ohjaa on edelleen se täysin sama vahvistin kuin aikaisemminkin ja kanaviakin tällä hetkellä käytössä vain 5.2.2. Arcamissahan on varaa aina 7.2.4 setuppiin asti, mutta siitä tehdään päätöksiä vasta tulevaisuudessa, jos tuo Arcam nyt edes taloon jää.

Muitakin uusia havaintoja tuli tänään tehtyä, eli Arcam on vielä päivittämättä uusimpaan firmwareen, joten se on edessä huomenna. Vasta tuon uusimman ohjelmiston jälkeen laitteeseen tulee myös tuo IMAX Enhanced ominaisuus. Mielenkiinnolla odotan mitä muuta tuo päivitys tuo tullessaan. Tämän lisäksi myös havaitsin, että ilmeisesti laite tukee myös uutta Dirac Live 2.0 ohjelmistoa, jonka tänään jo koneellekin ehdin ladata, mutta en tutustua sen enempää. Joka tapauksessa tuossa paketissa tehoja pitäisi olla vieläkin enemmän, joten innolla odotan, että mitä tästä vielä tulee. Testailut siis jatkuu, samoin tietysti leffat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s