Transformers 3D – Olen myyty

Jokin aikaa sitten Filmihullun liikkeestä löytämäni Transformers 3D pääsi tänään testiin. Mietin pitkään tuon levyn hankintaa liikkeessä, tuossa vaiheessahan minulla ei ollut vielä mitään tietoa siitä, tuleeko tämä 3D edes huoneessani toimimaan. Päätin kuitenkin ottaa levyn mukaan, sillä sisälsihän se kuitenkin myös Dolby Atmos äänet ja voihan sitä toki sitten katsoa ilman 3D:täkin. Tällä hetkellä ei kaduta tippaakaan, aivan huikea 3D-leffakokemus omassa huoneessa takana!

Transformers 3D Steelbook kansi

Puhutaan ensin muutama sana laseista. Transformers elokuvan kesto oli kaksi ja puoli tuntia, ja lasit eivät häirinneet katsomista tippaakaan. Lasit eivät paina, ne eivät tunnut oudoilta eikä niitä leffan aikana kunnolla edes huomaa. Lasit toimivat täysin moitteetta, kertaakaan ne eivät vielä ole yhteyttä menettäneet. Kotona ruudun koko myös tuntuu olevan varsin hyvä, eli vaikka päätä hieman kääntää, kuva ei hyppää pois silmistä. Tämä oli leffassa hieman ongelmana, että päätä ei voinut oikein pitää siinä asennossa kuin toivoi. 3D leffaa katsoessa voisi istumapaikka olla ehkä aavistuksen edempänä, mutta ei mitään tarvetta edes tähän muutokseen.

Elokuvan kuvanlaadusta on sanottava, että olen todella myyty. Kuvanlaatu on hämmästyttävän näyttävää, harmittaa vaan kun sitä mitä itse näkee ei pysty tähän ikuistamaan kuvien muodossa. 3D tekniikka toimii hämmästyttävän hyvin, en olisi ikinä voinut uskoa, että sanon tämän, mutta 3D todellakin toimii kotona ja sitä on suuri nautinto katsoa! Onneksi näitä leffoja on vielä pari hyllyssä jotta asiaan voi tutustua lisää, mutta luottamus ostaa uusia 3D leffoja alehyllyistä on tällä hetkellä todella korkea.

Ne, jotka ovat blogiani pidempään lukeneet varmasti muistavat, kun puhuin näistä ensimmäisistä 3D-kokeiluista näillä sinipunalaseilla. Tänään tuli sen verran testattua, että nuo elokuva ovat siis tosiaankin eri tekniikalla tehtyjä, joten ne eivät näillä laseilla toimi. Kivoja muistoja, mutta enempää tekemistä näillä leffoilla ei enää nykymaailmassa ole. Idän Pikajuna ja Journey to the Center of the Earth siis saavat tällä erää jää arkistoon, tosin pitää todeta, että vastaavasti huomasin, että vanha Tron kylläkin toimii, ja tämä on aivan varmasti jossain välissä taas katsottava. Pelkästään tuon levyn valikotkin näyttivät jo niin upeilta 3D muodossa.

Elokuvakaan ei ollut aivan huono, vaikka miksikään Transformers-faniksi en itseäni vieläkään myönnä. Olen sanonut tämän ennenkin, Transformers leffat eivät ole suosikkielokuviani, mutta tykkään niitä kyllä katsoa. Tämäkin leffa oli varsin mukavaa katsottavaa, etenkin kun tuntuu, että en ollut leffaa ennen nähnyt. Hyvää viihdettä sairasloma-aamuun, etenkin 3D:n osalta. Äänet olivat varsin mallikkaita ja jyskettä ja jyrinää riitti kerrakseen. Edelleen on sanottava, että aivoni eivät taida vielä olla tarpeeksi harjaantuneet näin suureen informaationmäärään, meni taas pitkään ennen kuin kuva ja ääni yhdessä tuntuivat luontevilta ja hyviltä. Toki tässäkin leffassa varmasti osatekijänä oli, että ääniraita itsessään parani loppua kohden. Sinällään siis äänissä ei ollut mitään valittamista, kyllähän tämä elokuva niidenkin puolesta oli varsin mallikasta tavaraa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s