Game of Thrones season 8 jaksot 4-6

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Game of Thrones sarja sai minun osaltani tänään päätöksensä. Aloitin Game of Thronesin katsomisen vasta menneenä kesänä ja ajatus lähinnä oli katsoa kiinnostaako. Sarja lähti hitaasti käyntiin, mutta lopulta huonolaatuisen HBO-materiaalin tilalle piti hankkia koko sarja myös Bluerayllä ja viimeiselle kaudelle sitten vielä UHD-levyt.

Koko sarjan ajan kiinnostus oikeastaan kasvoi lineaarisesti. Välillä oli rauhallisempaa ja välillä paljon toimintaa, mutta koko ajan juoni kuitenkin kehittyi niin, että sarja piti otteissaan. Olen lopulta todella tyytyväinen, että sarjan katsoin ja toisaalta myös enemmän kuin tyytyväinen hankintoihini. Iso osa tätä sarjaa on näyttävät kuvat ja äänet. Koko sarjan katsominen Atmos äänillä todellakin oli sijoituksen arvoinen.

Viimeisestä kaudesta oli tietysti paljon puhetta, mutta sain hyvin vältettyä kaikki mediassa kiertäneet jutut. Halusin säilyttää jännityksen loppuun asti ja sen pystyin hyvin tekemään. Olin lopulta hieman yllättynyt, että viimeisellä kaudella jaksoja oli vain kuusi, jotenkin odottelin samanlaista 8-10 jakson pätkää kuin aiemmat kaudet. Olisiko sitä sitten juonen vuoksi tarvittu, ehkäpä ei. Viimeisen kauden osalta en lähde mitään juonipaljastuksia kirjoittamaan, lähinnä pohdin sarjan käänteitä yleisellä tasolla. Viimeiselle kaudelle varmasti jokaiselle sarjan fanille oli selvää mitä tuleman pitää, mutta toisaalta koko sarjaa kuvaava asia on ollut, että kukaan ei ole turvassa. Ei tälläkään kertaa ja paljon yllätyksiä näihin kuuteen osaan oli saatu sisällytettyä.

Sarjan loppua uskallan kommentoida tässä sen verran, että aivan tätä en itse odottanut. En tiedä oliko tässä tarkoituksena antaa jonkinlainen nykymaalman viite tai vastaavaa, mutta mielestäni lopun käräjät olivat jotenkin yllättävät. Laajemmalti ajateltuna loppuhuipennus ei ollut mikään mullistava, mutta hyvä maku tästä viimeisestä kaudesta ja koko sarjasta kuitenkin jäi. En ole yhtään seurannut uutisointia, mutta toki tälle sarjalle varmasti voisi vielä jatkoakin kirjoittaa.

Loppuun vielä kysymys, voiko subbarit ylikuumentua? Jos voivat, niin ne olisivat palaneet tämän kauden loppuun mennessä. Subabreita ei nimittäin kyllä tippaakaan säästelty vaan jyskettä ja murinaa riitti loppuun asti. Kuvan puolesta täydellinen pimeys vaihtui pikku hiljaa aavistuksen vailoisampaan, joka tapauksessa UHD kuva oli todella näyttävää läpi koko viimeisen kauden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s