Game of Thrones season 8 – jaksot 1-3

Eiliseltä Helsingin vierailulta mukaan tarttui Game of Thronesin odotettu kahdeksas kausi ja eihän sitä sitten tietenkään malttanut jäädä odottamaan sen kauempaa, vaan kolme ensimmäistä osaa on jo katsottu. Ostin tuon paketin siis Filmihullun kaupasta Kampista ja siihen liittyen käytiin myyjän kanssa mielenkiintoinen keskustelu. Pohdin liikkeessä hetken aikaa sitä, että ostaisinko tuon paketin Blueray-versiona, vai satsaisinko kympin lisää ja hankkisin suoraan UHD-Version. Päädyin lopulta UHD-versioon ja hyvä niin.

Hyviä kuvia etenkin kännykällä aika vaikea saada, sen verran tummanpuhuvaa on materiaali kaiken aikaa

Meillä siis oli puhetta etenkin siitä, että kuvanlaatu HBO-Nordicilla on erittäin heikko, tästä olen puhunut itsekin aikanaan kun näitä kahta ensimmäistä kautta kyseisen palvelun kautta katselin. Filmihullun myyjän mukaan kuvanlaatu viimeisessä kaudessa HBO:lla on vieläkin huonompi, myyjän sanoin, jopa heikompi kun DVD:llä ja koko sarja on vain mustaa täynnä. Tämän pystyn varmasti allekirjoittamaan HBO:ta näkemättä. Itselläni UHD-Levy, 4k-Tykki ja kuvamateriaali siitäkin huolimatta todella mustaa. Kolmeen ensimmäiseen jaksoon valoa ei kuvissa ole pahemmin nähty, päin vastoin. Omat laitteet kuitenkin suorituvat tästäkin haasteesta erittäin hyvin ja kuvanlaatu on ollut kaikesta tummuudesta huolimatta erittäin hyvää tasoa.

Leffan ääniraita on hyvää Atmosta, mitään järisyttävää kuitenkaan ei ole vielä tullut vastaan. Surroundien kautta kuuluu lähinnä takojan naputtelua ja Atmos-kaiuttimista musiikkia ja muutama lohikäärmeen ylilento. Loppua kohden äänetkin kuitenkin hieman monipuolistuivat ja paranivat. Etenkin kolmannen jakson lopun musiikki synkän tuhon keskellä oli todella vaikuttava kohtaus, en muista tälläistä olleen kyseisessä sarjassa aikaisemmin.

Tuhoja tähän kolmeen, tai oikeastaan kolmanteen jaksoon sitten saatiinkin oikein urakalla. Kaksi ensimmäistä jaksoa oli sarjalle ominaiseen tapaan suunnittelua, valmistelua ja juonen kehittämistä. Juonittelua ei niinkään, ja oikeastaan täysin uutena sarjaan saatiin myös romantiikkaa ja rakkautta. Enkä siis puhu nyt siis seksistä, pakko-avioliitoista, ja hyötysuhteista, vaan siitä aidoimmasta, jota tarjottiin useankin parin toimesta. Sinällään tämä kolmas kausi on alkanut kyllä ihan viihdyttävissä merkeissä, kerrotaan lisää kunhan matka jatkuu. Tähän väliin ehkä hieman leffaa kuitenkin välillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s