Spiderman – Far Away From Home

Jälleen yksi erittäin pitkään odotettu elokuva, ja tänään kun se sitten vihdoin ilmestyi Itunesiin niin pitihän se sitten välittömästi myös katsoa. Miksi elokuva sitten oli niin odotettu niin johtuu kahdesta syystä. Ensimmäisenä toki se, että kyseessä on hyvä elokuva, mutta toisaalta, vielä sitäkin enemmän odotin tätä elokuvaa äänien vuoksi. Tämänhän siis tuli käytyä katsomassa Itiksen Imax teatterissa ja siitä löytyy postaus myös tästä blogista aiempaa.

Muistan tuosta vierailusta toki vielä paljon, mutta kyseistä postausta en ennakkoon ole lukenut, joten pyrin olemaan tässä mahdollisimman rehellinen siitä miltä tuo leffa näytti ja kuulosti kotona katsottuna. Jokainen voi sitten halutessaan vertailla näitä ajatuksia toisesta postauksesta.

Elokuva oli kaiken kaikkiaan varsin mieluisaa katsottavaa, pitkästymistä ei leffan aikana tullut. Elokuva lähti kohtalaisen räjähtävästi liikkeelle, mutta tässäkin elokuvassa rytmitys toimii erittäin hyvin. Välillä toimintaa on paljon ja välillä mennään taas hieman rauhallisemmin.

Äänet ylipäätään olivat erittäin miellyttävät, Atmoksen erityisyydet tylivat hienosti esiin muutamassa kohdassa, mutta koko elokuvaa ajatellessa enemmänkin olisi atmosta voinut hyödyntää. Parhaat hetket ehdottomasti siinä vaiheessa kun näitä projektoreita ja virtuaalitodellisuutta esiteltiin. Näissä kohdissa atmosta käytettiin todella hienosti hyväksi. En muista tarkkaa kohtaa, mutta toinen hieno hetki äänellisesti tässä elokuvassa oli, kun vasemmalla laidalla tapahtui jotain todella painavaa ja subbarin ääni selkeästi kuului vasemmalta puolelta huonetta. Erittäin hienoa yhteistyötä koko systeemiltä, sillä bassojahan ei tiettyyn rajaan asti pysty paikallistamaan.

Kuvan ja äänen laadultaan Itunes toimii hyvin, tosin UHD-levyn tasolle ainakaan kuvassa ei valitettavasti päästä. Kuva on kuitenkin kaikesta huolimatta erittäin laadukasta, ja toisaalta äänetkin kuulostavat todella hyvältä, kuulostaisivatko ne sitten UHD-levyllä paremmalta, vaikea sanoa. Spiderman Away From Home joka tapauksessa toimii, ja kuuluu sarjaan leffoja, jonka voi varmasti katsoa joskus uudelleenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s