Darkland

Viime viikolla Jyväskylän Videodivarista hankittu uusi tuttavuus Darkland tänään tarjottimella. Ulkomaalaiset leffat usein yllättävät positiivisesti ja niin teki myös tämä Tanskalainen lahja leffataivaalle. Hyvin menestyvä lääkäri hylkää kaidalta tieltä eksyneen veljen avunpyynnön ja hetkeä myöhemmin löytää veljensä pahasti hakattuna. Velipoika päätyy lopulta valkoisen kankaan alle ja siitä lähtee liikkeelle kova tarve kostolle.

Nuhteettoman lääkärin taustat alkavat pikkuhiljaa valjeta ja taustalle ei olekaan ihan mikä vaan tavallinen tohtori. Katutausta nousee elokuvassa nopeasti esiin ja kosto on suloinen. Verta ei tässä tiivistunnelmaisessa elokuvassa pahemmin säästellä ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Juoni on alusta asti hyvin selkeä ja suoraviivainen.

Leffa oli kyllä aika hyvä, mutta loppua kohden raju brutaalisuus alkoi jo hieman jopa häiritä. Leffa ei ehkä ollut budejtiltaan aivan Hollywoodin toimintaleffojen tasolla joka muutamissa tilanteissa näkyi, mutta toimintaa ei silti oltu säästelty. Alamaailma on varmasti pahimmillaan hyvinkin julmaa, mutta siitä huolimatta tässä leffassa ihmisten polttaminen elävältä tuntui aika pahalta. Tämä tosin johtui ehkä osittain juuri siitä, että kyseisellä henkilöllä ei varsinaisesti ollut mitään syytä tuota kohtaloa kokea.

Leffasta löytyi Atmos äänet ja se olikin tämän leffan hankintaan syy numero yksi. Elokuvan äänet olivat varsin mallikkaat, mutta mitään erityistä ei noussut esiin. Atmos kaiuttimia käytettiin verrattaen paljon, lähinnä tosin musiikkiin ja tunnelman luontiin. Subbarit olivat myös aktiivisesti töissä, tosin välillä olisi lähes taustamusiikiksi modostunutta kuminaa voinut hieman vähentääkin. Tämä leffa olisi ehkä vaatinut pari db laskemista subbareista, mutta en sitä kuitenkaan tehnyt. Varsin hyvä kokonaisuus loppujen lopuksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s