Molly’s Game

Vaihteeksi vuorossa katsaus Netflixin tarjontaan ja sieltä nousi esiin Molly’s Game. Etukäteen erittäin kova näyttelijäkaarti ja mielenkiintoinen intro leffaan. Kyseessä myös tositarinaan perustuva elokuva, tosin sellainen, josta en ole ennen kuullut. Tästä kaikesta siis voisi päätellä, että mielenkiintoinen sunnuntaiaamupäivä tulossa.

Ennakko-oletukset saivat myös paljon katetta. Elokuva oli aika mielenkiintoinen. Sinällään mikään elokuvassa ei niinkään yllättänyt, vaan voin hyvin uskoa, että tälläistä ”alamaailmaa” löytyy Los Angelesin ja New Yorkin pimeiden varjojen takaa paljonkin. Myöskään tähän kaikkeen osallistuvat ei ollut mikään yllätys. Julkkiksia, näyttelijöitä, urheilijoita, ja yritysmaailman ökyrikkaita, jolle muutaman sadan tonnin häviäminen on vain hauskaa viihdettä. Toisaalta ei myöskään yhtään yllätä, että näitä surullisia ihmiskohtaloita riittää, jotenkin vaan loputtomat miljoonatkaan eivät aina pelasta konkursseilta.

Elokuva oli erittäin hyvä ja nykyisyys ja menneisyys oli nivottu hienoksi kokonaisuudeksi. Tuon menneisyyden ja nykyisyyden risteyksessä erittäin vakuuttava Idris Elba ja menneisyyden haamuna psykologi-isä Kevin Kostner. Olen ehkä maininnut joskus ennenkin, mutta Kevin Kostner parantuu iän myötä koko ajan ja tässäkin roolissa mies oli kuin kotonaan. Jessica Chastain Mollyn roolissa todella vakuuttavaa työtä niin nykyisyydessä kuin menneisyydessä.

Elokuva on kohtuullisen pitkä lähes kaksi ja puoli tuntia, mutta siitä huolimatta se ei sortunut missään vaiheessa jaaritteluun. Juoni eteni vakuuttavasti alusta loppuun kohti yllättävää loppuratkaisua. Toisaalta kun miettii elokuvaa näin jälkeenpäin, niin oliko mikään lopussa sittenkään niin kovin yllättävää. Juoni kokonaisuudessaan oli erittäin mielenkiintoinen mielenkiinto pysyi koko elokuvan ajan tiukasti ruudussa. Siitäkin huolimatta, että Netflixin kuvanlaatu ei taas aivan priimaa ollutkaan.

Todellisuuteen perustuvat leffat antavat aina mahdolisuuden oppia jotain uutta maailmasta ja elämästä. Tämäkin elokuva inspiroi jälleen Youtubeen tutustumaan elokuvan historiaan ja todellisuuteen. Paljon mielenkiintoisia haastatteluja ja juttuja jälleen kerran. Kaiken kaikkeaan leffa oli juuri sitä, mitä olen taas pitkään kaivannut. Näitä voisi katsella monta lisää, vahva suositus tälle leffalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s