Fast & Furious 7

Pari päivää taukoa leffoista ja tänään paluu taas leffojen ääreen. Loppuviikosta vierailu Jyväskylään, joka kuitenkin oli leffojen puolesta menestyksekäs. Itselle uusi tuttavuus leffakauppa Videodivari tuli tarkistettua ja kiva valikoima leffaja siellä näyttikin olevan. Leffojen (DVD/Blue-Ray) suhde oli pienoinen yllätys, mutta ehkä se DVD-aikakausi ei sittenkaan taida olla kovinkaan kaukana. Itselläni ei tulisi enää mieleenkään ostaa yhtäkään DVD-tasoista elokuvaa vaikka elokuva muuten olisi kuinka hyvä. Yksi iso hyllyllinen Blue-Ray leffoja liikkeestä kuitenkin löytyi ja joukossa paljon mielenkiintoisia yksilöitä.

Leffoja olisi voinut ostaa paljon enemmänkin, mutta tälläkin kertaa hakusessa kuitenkin ainoastaan Atmos/DTS:X äänellä olevia leffoja. Jokaista elokuvaa en jaksanut käydä tuon osalta läpi, eikä myyjillä ollut suoraan mahdollisuutta auttaa, joten ajattelin vain etsiä mielenkiintoisia leffoja ja sen jälkeen katsoa löytyykö oikeaa ääniraitaa.

Hyllyssä olisi ollut myös paljon erilaisia 3D elokuvia, mutta mukaan tarttui vain yksi, elokuva joka muutenkin on ollut hankinassa eli Jurassic World. 3D:tä tulee jossain vaiheessa testata kun lasit postista saapuvat, mutta sitä ennen niitä leffoja ei kannata montaa hankkia. Testataan nyt ensin miten tuo tekniikka kotona toimii ja ostellaan levyjä vasta sen jälkeen jos tarvetta vielä ilmenee.

Kuten nämäkin vain Iphonella otetut kuvat osoittavat, UHD laatuinen 4k kuva on todella loistavaa laadultaan ja tarkkuudeltaan.

Jurassic Wordlin lisäksi mukaan tarttui Atmos leffa Darkland ja DTS:X ääniraidalla oleva The Huntsman – Winters War. Ennen kotimatkaa tuli myös pikaisesti poikettua paikallisessa Prismassa. Eväiden lisäksi hyvin pitkän harkinnan jälkeen mukaan tarttui myös yksi uusi leffa, nimittäin Fast & Furious 7. Tämän elokuvan hankinta on selkeästi ollut suunnittella, sillä muut on nähty (tällä kierroksella, kasi löytyy jo hyllystä ja uusi kohta tulossa vuokrattavaksi. Tämä seitsemäs osa tuli muuten katsottua aikanaan New Yorkin vierailulla Time Squaren Imax teatterissa. Se mitä en ollut suunnitellut oli tämän leffan ostaminen UHD versiona. Hinta kuitenkin oli sen verran huokea, että päätin sen lopulta ottaa mukaan.

Hinta oli jonkin verran kovempi kuin olisin toivonut, mutta tällä hetkellä pitää todeta, että ei harmita tippaakaan. Katsoin tuon elokuvan juuri ja leffan äänet olivat jotain, mitä en ole ennen huoneessani kokenut. Leffassa on DTS:X äänet, jotka olivat todella loistavat. Fast & Furious leffat antavat erittäin hyvän läpileikkauksen äänien kehittymisestä vuosien saatossa ja nyt vuonna 2015 ollaan jo todella todella kovalla tasolla. Äänimailma tykitti tavaraa jatkuvalla sykkeellä subbareille ja nuo äänet kuulostivat todella syviltä, osuvilta ja napakoilta.

Tätä leffaa, voi hyvällä syyllä kutsua Referense leffaksi, enkä varmasti häpeä tätä leffaa tarjota, jos joku kavereista haluaa huonetta tulla testaamaan. Nyt myös selkeästi kongretisoituu mitä SVS:ät ovat laadultaan, äänet ovat kovat, mutta todella nautittavat, josta kertoo myös se, että äänen taso tänään oli -10db referense tasosta ja siitä huolimatta huone työnsi 110db piikkiä, joka on kovin luku mitä olen huoneessani mitannut.

Äänen ja kuvanlaadun lisäksi Fast & Furious leffojen taso muutenkin paranee jatkuvasti. Onko tämä sitten sarjan ultimaattinen huippu, niin saattaa jopa olla. Elokuva on viimeinen, jossa Paul Walker on mukana, ja elokuva on muutenkin hänelle omistettu. Elokuvan loppu on tyylikäs kunnianosoitus elokuvan toiselle johtohahmolle, joka siis hieman ironisesti kuoli kaahailtuaan urheiluautonsa rusinaksi juuri kun elokuva alkoi olla kasassa.

Tämän elokuva tähtikaarti on todella vaikuttava ja se näkyy. Etenkin se mikä tekee elokuvasta todella nautinnollisen katsoa on se, että kaikki näyttelijät elokuvassa ovat hyvin miellyttäviä, elokuvasta puuttuu kaikki ns. ärsyttävät hahmot. Esimerkiksi Jason Statham pahiksen roolissa on loistava näyttelijä ja silkkaa ammattitaitoa.

Nyt kuitenkin sarja lähenee loppuaan ja yksi osa enää jäljellä ennen uusinta Hobbs and Shaw osaa, jota vielä ei löydy edes vuokrattavaksi. Kahdeksas osa on myös todella hyvä, mutta sen katsoinkin juuri hiljattaen, joten saapa nähdä onko seuraavaksi Fast & Furious leffaksi vuorossa kahdeksas osa vai suoraan Hobbs and Shaw. Seuraavaksi kuitenkin taas jotain muuta, ehkä jopa vielä tänään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s