The Quake

On trillereitä ja sitten on trillereitä. On psykologisia trillereitä ja sitten on psykologisia trillereitä. Sitten on psykologisia trillereitä, ja sitten on The Quake. Kauaa ei jaksanut sitten tätä The Waven jatko-osaa odotella, vaan tänään se tuli sitten jo katsottua. Siinä määrin olin täysin oikeassa fiilikseni kanssa, että ensimmäinen osa todellakin oli hyvä katsoa ensin, sen verran selkeästi kyseessä oli jatko-osa edelliseen.

Jatko-osat voivat olla hyvinkin haastavia, mutta mielestäni tässä oli onnistuttu aika hyvin. Joku voisi väittää, että hakemalla haettu uusi katastrofi, jota ei voi todellisuudessa ikinä tapahtua, mutta kun kyseessä on kuitenkin Norja, jossa maanjäristyksen mahdollisuus on enemmän kuin suuri, minä ainakin ostin tämän elokuvan. Elokuva oli hyvä jatkumo ensimmäiseen osaan, ja pakkoa sanoa, että näyttelijöiden roolityö vanhojen traumojen käsittelyssä oli todella vakuuttavaa. Kaikki on hyvin, mutta kun on tosi päällä, sisällä kytevä pelko nousee esiin.

Laajemmin ajateltuna luonnon katastrofit ovat todellisuutta, ja sitä käsittelin jo The Waven yhteydessä. Tässä tapauksessa tapahtuma paikkana kuitenkin suurkaupunki Oslo. Jo pelkkänä ajatuksena on pelottavaa ajatella kuinka suuret henkilövahingot tämänlaisessa maanjäristyksessä keskellä miljoonakaupunkia tulisi. Toki myös taloudellinen tuho olisi massiivinen, ei ainoastaan fyysisellä tasolla, mutta esimerkiksi ajatus siitä kuinka moni menettäisi tilanteessa kotinsa ja kaiken muun omaisuutensa. Tykkäsin tässä leffassa etenkin siitä, että tuhoilla ja kuolleilla ihmisillä ei ei mässäilty, vaan elokuva oli hyvinkin realistisen tuntuinen valistuselokuva siitä, mitä saattaa ihan oikeasti jonain päivänä olla edessä.

Äänien osalta odotuksia oli paljon loistavan The Waven jälkeen kun kyseessä kuitenkin Atmos elokuva. Elokuvan äänet olivat hyvät, ennen kaikkea muutamassa kohdassa, mutta aivan The Waven kaltaiseen ei mielestäni tällä kertaa päästy. Etenkin The Wavessa loistaneet surround äänet eivät tässä leffassa nousseen juurikaan esiin. Joka tapauksessa erittäin hyvä elokuva ja normaaleihin Hollywood katastrofeihin verrattuna erittäinkin piristävä erilaisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s