Godzilla II – King of the Monsters

Aivot narikkaan ja menoksi, siinä teemaa tarpeeksi tämän aamun elokuvaa varten. Todella pitkään odotettu Godzilla II – King of the Monsters vihdoin Itunesista pyörimään. Odotukset korkealla, mutta valitettavasti vain ja ainoastaan yhdestä syystä, eli odotettavissa kaksi tuntia taloa tärisyttävää pauketta ja örinää. SVS:ät todellakin koetukselle, mutta onko tästä elokuvasta sitten mihinkään muuhun?

No eipä ollut, pakkoa sanoa, että eipä päässyt Godzilla tälläkään kertaa positiivisesti yllättämään. En tiedä oliko olosuhteet jotenkin väärät, liian vähän unta, syönyt liian vähän vai mikä on syy, mutta pakko myöntää – nukahdin! Miten ihmeessä Godzillaa katsoessa edes on mahdollista nukahtaa? Ehkä kertoo hyvistä unenlahjoista tai suuresta rakkaudesta subbarien ulvontaan, mutta tällaiseen leffaan ei todellakaan pitäisi pystyä nukahtamaan. Vasta puolenvälin jälkeen syöty välipala herätti sen verran, että elokuvan loppu vaikutti jopa siedettävältä. En silti pysty ymmärtämään, että eikö Hollywood oikeasti pysty näissä jatko-osien jatko-osissa yhtään parempaan.

Elokuvan juoni ei vaan tuo elämään mitään uutta. Syntyy uusi monsteri, vanhan mosteri herää yllätten eloon ja syö uuden monsterin. Siinä välissä muutama näyttelijä sanoo muutaman mitättömän vuorosanan, jotka nekään ei oikeastaan yllätä, vaan ovat sitä samaa jargonia, maailmaa kuolee, maailmaa pelastuu. Ei jotenkin vaan sytytä, jos se nyt ei vielä tullut muuten selväksi.

No, tämä ei ollut syy katsoa koko leffaa, joten mennään asiaan. Leffan ääniraita on jos ei nyt ihan huikea niin ainakin loistavaa demomateriaalia subbareille. On leffassa paljon muutankin hyvää Atmos materiaalia, ja vastaavasti taas tässä en kokonut paljon ongelmia kaiuttimien sijoittelun suhteen. Toki edelleen mietin etu atmosten tilannetta, mutta onko ongelman oikea vain tiedostuksesta johtuvaa kuvittelua? Tässä leffassa, oli esimerksi useita ”ylilentoja” ja helikoptereita, jotka mielestäni toimivat hyvin kyllä näinkin. Olisiko ne sitten olleet parempia toisin, en osaa sanoa.

Valitettavasti tähän asiaan myöskään ei oikeastaan ole kuin yksi mahdollinen ratkaisu, eli palata vanhaan. Keskustelin nimittäin asiasta eilen Denonin tuen kanssa, ja molempia (Front height ja Front Atmos) ei ole mahdollista minun tapauksessani ja minun vahvistimella mahdollista käyttää. Jos molempia haluaisi käyttää ilman kompromisseja vaatisi se siis joka kerta asetuksia vaihtaessa uuden ”amp assigmentin” ja Audyssein ajamista. Tämäkin toki mahdollista vähintäänkin joskus kokeilla, sillä Auro 3D:tä nyt ei ihan joka päivä tarvita, ainakaan jos totean, että Neural:X toimii paremmin kuin Auro Upmixer. Nyt siis mennään tällä ja mietitään asiaa joskus tulevaisuudessa, jos siihen tulee tarvetta. Sitä ennen kuitenkin tarvitaan lisää kokemuksia nykyisistä asetuksista.

Testasin muuten myös tykistä uutta asetusta, eli Cinema 2 modea. Ei siitä kuitenkaan vielä enempää, hyvältä näytti näinkin, en tosin tiedä oliko varsinaisesti mitään eroa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s