A Quiet Place

Perjantai-illan viihteeksi hieman erilainen elokuva. Quite Place on hyvin paljon netissä hehkutettu Atmos raita, ei niinkään hurjan alapään vuoksi, vaan leffa muistuttaa kokemuksena enemmänkin Gravityä, jossa Atmosta on käytetty upeasti hyväksi. Elokuvan lähtökohta on yksikertainen, aina kun pidät ääntä iskee pimeydestä örkki ja tappaa. Örkit eivät näe, mutta vastaavasti kuulo on sitäkin tarkempi, ja tuo fakta tuodaankin elokuvassa useampaankin otteeseen hienosti esiin.

Se, että jokaisen tulee olla täysin hiljaa, luo Atmokselle hienon ympäristön toimia. Elokuvassa itseasiassa ollaan muutenkin täysin hiljaa ison osan elokuvaa, joka luo aina elokuvaan omanlaisensa hienon tunnelman. Monessa elokuvassa musiikki soi taustalla aina estäen pienenkin hetken hiljaisuuden, tässä elokuvassa taas vastaavasti musiikki soi vain kerran, joka luo tähän kohtaukseen uskomattoman hienon fiiliksen.

Se mitä valitettavasti joudun tämän kokemuksen jälkeen paljon miettimään on etuatmoksien sijainti. Tällähän hetkellä siis setup on se, että etuatmoksena toimii front height kaiuttimet, ja taka-atmoksena normaalit upotetut atmos kaiuttimet. Tämän kokemuksen jälkeen haluaisin ehdottomasti verrata ns. normaalioptioon neljällä upotettavalla kaiuttimella, mutta pitää hieman selvitellä miten Denon tuohon taipuu tai taipuuko? Elokuvassa Atmoksien rooli korostui niin paljon, että jotenkin välillä jäi olo, että ruudun ja taka-atmoksien väliin jäi tyhjä tila. Tuo voi toki olla vain kuvitelmaakin, sillä enhän ainakaan tässä vaiheessa tiedä miltä se olisi ”normaalisti” pitänyt kuulostaa. Hieman kuitenkin sellainen fiilis jäi, että muutamassa kohdassa äänen oli tarkoitettu kuuluvan suoraan yläpuolelta, kun nyt se kuului enemmänkin edestä. Mielenkiintoisia havaintoja joka tapauksessa.

Örkin kuuloelimien kuvaaminen oli leffan yksi hienoja tehosteita niin visuaalisesti kuin äänien puolesta

Tykkäsin elokuvasta, ei pelkästään äänien vuoksi, vaan elokuva oli muutenkin ihan hyvä. Leffa oli aika lyhyt, vain puolitoista tuntia, ja erittäin hyvä, että sitä ei oltu väkisin yritetty pidentää. Juoni kantoi hienosti koko elokuva ja roolit toimivat muutenkin hyvin. Elokuva ei mielestäni ollut mikään erityisen jännä, mutta ehkä enemmänkin hieman sellainen riipivän inhorealistinen. Ehkä kauhu/örkkileffaksi tosi todellinen ja julman karu. Hyvä pätkä, joka pitää ehdottomasti katsoa joskus vielä uusiksi, etenkin jos järjestelmä sallii upotettujen atmosten käytön ilman uudelleen kalibrointia ja asetusten järjestelyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s