The Quake

Tänään vuorossa ehkä hieman erilainen päivitys, tänään en varsinaisesti katsonut elokuvaa, tai siis katsoin kyllä, mutta en pitkään. Ajattelin katsoa tänään yhden viime viikolla alelaarista löytämäni Atmos elokuvan The Quake. On hyvin hyvin harvinaista, että jätän elokuvaa koskaan kesken, ja jos olen sen tehnyt, elokuvan on pitänyt olla erittäin huono. Tällä kertaa syy elokuvan kesken jättämiseen ei kuitenkaan ollut sen huonous, vaan ehkäpä jopa päin vaistoin.

Elokuva vaikutti heti alusta asti todella hyvältä ja mielenkiintoiselta, mutta sitten se mutta. Tiesin, että elokuva on tavallaan jatko-osa (vaikka nimi onkin eri), mutta se mitä en tiennyt oli se, että heti elokuvan alkuhetkistä lähtien oli päivän selvää, että ensimmäinen osa eli The Wave tulisi katsoa ennen tätä. Olen ennenkin katsonut jatko-osia eri järjestyksessä, mutta jostain syystä tämä elokuva tuntui välittömästi siltä, että haluan kuitenkin nähdä the Wave elokuvan ennen kuin katson tämän. Tuli fiilis, että tämän katsominen menisi muuten todella hukkaan, samoin kuin the Waven katsominen tämän jälkeen. Päätin siis jättää elokuvan kesken ja palata asiaan myöhemmin.

Viikolla on kuitenkin tapahtunut muutakin ja itseasiassa palo katsoa elokuvaa oli jo todella suuri. Olin jo päättänyt, että en tule hankkimaan ulkoista vahvistinta, mutta suunnitelmat yllättäen taas hieman muuttuivat. Auro 3D päivityksen jälkeen totesin, että ilman toista erillistä vahvistinta en tule saamaan huoneesta kaikkea mahdollista irti, ja mikä harmitti eniten, saamaan kaikkia kaiuttimia käyttöön. Auro 3D:n Voice of God kanava vaatii oman vahvistimen toimiakseen, ja tällä hetkellä tuota kanavaa ohjaa vanha Pro-Ject. Ongelma kuitekin on se, että Denon mahdollistaa vain 9 kanavan vahvistamisen, vaikka ohjaakin 11 kanavaa. Jotta siis Auron lisäksi saan käyttöön 7.2.4 Atmoksen 5.2.4 sijasta, vaatii se vielä toisen ulkoisen vahvistimen.

Ajatuksena oli ostaa halvin vahvistin mitä löytyy, ja itseasiassa aika pitkälti niin teinkin, mutta onnekseni Classic Audiosta löysin vanhan 5-kanavaisen Rotelin 985:sen. Classic Audio on Helsingissä ja verkossa toimivan vanhan audion myyntiliike. Erittäin hyvää asiakaspalvelua päivästä toiseen, olen siis asioinut heidän kanssaan ennenkin, vaikkakin tällä kertaa vasta ensimmäiset kaupat heidän kanssaan teinkin. Samoin kuin Audiokauppa, sijainti hieman haastava samassa korttelissa keskellä Helsinkiä, mutta sain kuitenkin vahvistimen helposti noudettua.

Nyt siis 100w viiteen kanavaan, joka tuo paljon lisää mahdollisuuksia huoneeseen. Valintani lopulta oli, että tuon vahvistimen kautta jatkossa soi kolme etukanavaa sekä kaksi surround kanavaa. Päätin siis ottaa vahvistimen kaikki viisi kanavaa käyttöön ja keventää näin Denonin taakkaa. Säätämisessä ja asennuksessa meni hieman taas aikaa, mutta tänään lopulta sain kaikki toimimaan. Eniten ehkä miettimistä aiheutti se, ett vanhassa Rotelissa ei ole lainkaan trigger liitäntää, joten jotta vahvistin menee automaattisesti päälle ja pois, piti virtajohto laittaa master-slave jatko-johtoon. Näin sain sen kuitenkin toimiaan halutulla tavalla, automaattisesti.

Leffa siis ei vielä tullut katsottua, mutta testailua jonkin verran mm. Dolby Atmos Demo-levyllä, Folding demolla ja Hans Zimmer musiikilla. Ensivaikutelma voi valehdella tai olla vain lume-ilmiö, mutta mielestäni etenkin etukavat kuulostavat tällä hetkellä huomattavasti paljon raikkaammalta, kirkkaammalta, tarkemmalta ja dynaamisemmalta. Voi tosiaan olla, että haluan vain näin uskoa, mutta yhtä kaikki, huone kuulostaa jälleen asteen verran paremmalta. Ennen kaikkea Atmos käytössä on pakko todeta, että näiden kahden puuttuneen takakanavan saaminen takaisin käyttöön todellakin tekee ison muutoksen kokonaiskuvaan. Vahvistimen hankkiminen todellakin oli must, mutta nyt sain hieman enemmän kuin edes toivoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s