Aquaman

Kauan olen tässä edellisen subbarien kalibroinnin jälkeen odotellut, että pääsisi uudet säädöt ihan todenteolla testaamaan ja tänään sitten oli aika laittaa niin sanotusti all-in! Aquaman on tullut nähtyä ennenkin, silloin Itunes puolelta ja toki Atmos äänillä. Olen kuitenkin pitkään metsästänyt tätä leffaa fyysisenä levynä, sillä mikään tuskin on parempi subbaridemo kuin tämä. Hieman oli haaveissa ostaa leffa UHD-levynä, mutta sellaisen hinta ei koskaan näyttäytynyt houkuttelevan. Sattumalta tämä leffa kuitenkin sattui viime viikolla Prisman alehyllyssä vastaan ja pakkohan se siitä oli mukaan sitten ottaa.

Jos netissä puhutaan loistavista Atmos demoista, Aquaman ei jää ikinä ilman mainintaa. Eikä suotta, Aquaman todellakin on parasta mitä hyvän kotiteatterin alapäälle voi syöttää. Elokuva on alusta lähtien yhtä tykistä. Itse Aquamanin puhe osuudet osuvat hyvin keskikaiuttimelle ja vastaavasti taas kaikki vedenalaiset, taistelukohtaukset ja muu on sitä parasta tehoste tulvaa, jota ei voi kuin nauttien ahmia.

Tänään myös tuli taas testattua ns. tavallisten ja Atmos äänien ero. Minulla on järjestelmässä jostain syystä niin, että jos UHD-soittimen käynnistää ennen vahvistinta, vahvistin ei tunnista lainkaan Atmos raitaa. En tajua mistä tämä johtuu, mutta kun laitteet käynnistää uudelleen, ongelma poistuu. Sinällään tällä ei ole mitään merkitystä kun asian vaan tiedostaa, mutta jos tekee niin kuin tänään, niin saa ensimmäisen puoli tuntia katsella leffaa ilman parhaita ääniä. Sen jälkeen kuitenkin kun asian tajuaa ja vaihtaa Atmokseen, äänen eron todellakin huomaa.

Testailin leffan aikana hieman myös taas dynamic EQ asutusta ja tällä kertaa mentiin ilman. Tuo Dynamic EQ juttu ei ole ihan niin yksikertainen miltä tuntuu, mutta tälläisessä leffassa se ehkä meni jo hieman yli ja ilman kuulosti paremmalta. Joka tapauksessa mitään muita varsinaisia säätöjä ei tarvinnut eikä tarvitse tehdä, subbarit toimii kuin unelma.

Äänien lisäksi Aquamanissa on pari muutakin hyvää puolta. Ensinnäkin kuva ja kaikki visuaalisaatiot ovat elokuvassa todellakin kohdillaan. Elokuva on todella näyttävä ja 4k-tykki todellakin pääsee tuomaan parhaat puolensa esiin. Toinen hyvä puoli on se, että elokuva on itseasiassa elokuvanakin aika pirun hyvä. Elokuva on ”valoinen”, jolla tarkoitan sitä, että sitä on paljon mielyttävämpi katsoa kuin montaa tummaa mosteri elokuvaa, joissa toki myös äänet on kunnossa. Elokuva on myös paljon lämminhenkisempi, tappaminen ei tunnut niin totiselta kun taistellaan kaikenmaailman laseraseilla ja veri ei lennä samaan malliin kuin monessa muussa leffassa. Juonikin on paljon parempi kuin muissa vastaavissa, tätä leffaa voi todellakin katsella hymyssä suin uudelleen ja uudelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s