Passenger

Tänään meni iltaan, että ehdin taas leffojen pariin. Illan leffana toimi tänään Passenger, jonka olen nähnyt joskus ennenkin, ja muistan tykänneeni kyseisestä leffasta. Passenger oli ensimmäinen leffa, joka tuli vastaan kun etsin Ebaystä testimateriaalia Auro 3D:tä varten. Avaruusleffat ovat muutenkin viime aikoina olleet aika kivoja katsottavia, joten tiesin tämänkin toimivan hyvin.

Elokuva oli erittäin hyvää Auro 3D materiaalia ja olen todella vakuuttunut Auro 3D:n mahdollisuuksista. Lisäksi tuo pienet ja halvat autokaiuttimet ovat osoittautuneet itseasiassa erittäinkin hyväksi hankinnaksi. Auro kuulostaa kokonaisuudessaan todella hyvältä ja lisäksi tämän leffan kanssa koko leffahuoneen dynaamisuus ja alarekisteri kuulosti todella hyvältä. Eikä se leffa nyt muutenkaan ollut huono, eli tykkäsin kyllä leffasta tälläkin kertaa. Juonessa oli jotain ideaa, ja osoitti jälleen kuinka tärkeää meille ihmisille sosiaalinen kanssakäyminen tässä sosiaalisen median kyllästyttämässä maailmassa on. Me tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä, halusimme sitten sitä tai emme. Toivottavasti koko yhteiskunta kääntäisi tämän asian vielä jonain päivänä kohti entistä.

Yksi pieni osa planetaarion valtavaa 180 asteen ruutua

Viikon aikana on tapahtunut muutakin jännää. Olen usein miettinyt mistä tämä koko harrastus on aikanaan lähtenyt liikkeelle ja voin sanoa, että yksi syypää siihen on varmasti ollut Heurekan planetaario. Olen haaveillu paluusta tuohon lapsuuden luokkaretkikohteeseen ikuisuuden, ja vihdoin eilen se tapahtui. Pääsin myös vihdoin takaisin planetaarioon, kaikkien Imax teattereiden isään ja äitiin. Muista jo tuolloin miettineeni miltä tuolla näyttäsi ns. oikea elokuva, ja samaa mietin tälläkin kertaa. Kuva on valtava, osittain jopa häiritsevän, mutta siitä huolimatta fiilis on mahtava. Äänet tuovat oman lisänsä, nekin salissa toimivat hyvin, vaikka äänijärjestelmästä en sen enempää tiedä. Tykin kuvanlaatu ei ole kovinkaan hyvä ja tarkka, mutta jättimäinen kuva ajaa asiaa. Mailman meristä kertova tarina oli kiva, mutta olisin mielummin halunnut avaruustyyppiseen näytökseen. Sinne sitten seuraavalla kerralla.

Planetaarion projektori

Olen myös pohtinut ongelmaa Atmos/Auro 3D ja puuttuva vahvistin. Löysin netistä edullisen käytetyn 5-kanavaisen vahvistimen, saapa nähdä jos sitä päätyisi testamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s