Hans Zimmer live in Prague

Toinen tänään postin mukana tullut levy oli Hans Zimmer live in Prague. Levy, jota olen odottanut todella pitkään, mutta nyt löysin sen sopivalla hinnalla Ebaystä. Hans Zimmermania on kehuttu jokaisessa kotiteattereita käsittelevässä paikassa mitä olen seurannut ja oli aivan selvää, että jossain vaiheessa tämä levy tulee nähdä.

Täytyy kuitenkin tässä vaiheessa myöntää, minulla ei vielä levyä tilatessakaan ollut oikein mitään käsitystä kuka tämä Hans Zimmer on. Jep, katsoin jonkun lyhyen pätkän Youtubesta ja totesin, että ihan kivan kuuloista, varmaankin siis jonkinlaista classista musiikkia, joka tietysti kuulostaa hienolta Atmoksena. Niin, siis se Atmos tässä oli se isoin juttu. En yleensä edes kuuntele paljoa musiikkia leffahuoneessa (vaikka toki kulutan musiikkia paljon), mutta nyt oli aika testata myös miltä hyvä musiikki kuulostaa kun se on miksattu Atmokseksi.

Illasta tulikin sitten jotain tajunnan räjäyttävää. Ajattelin ensin Flatliners leffan jälkeen ihan vaan vähän testata, mutta musiikki veikin sitten täysin mukanaan. Heti kun sain levyn käteeni ja sitä hetken tutkittuani tajusin, että kyse olikin siis elokuvamusiikin säveltäjästä ja aika kovasta tekijästä alallaan. Enää en ihmettele yhtään, että piireissä levyä on kehuttu. Eikä ole tosiaankaan turhaan kehuttu. Osa pitää levyä jopa reference levynä teatterilleen ja sitäkään en ihmettele. Musiikki oli aivan mahtavaa ja fiilis katsoessa oli upea. Rentoutunut, mutta samalla hyvin vavisuttavaa toistoa, puhumattakaan Atmoksen järisyttävästä äänimailmasta.

Parempiakin kuvia konsertista olisi voinut saada, mutta ei kerennyt kuvaamaan, sen verran keskittyneenä tuli kuunneltua itse musiikkia

Kokemus sai jopa etsimään keikkakalenterin esiin, mutta en tiedä voiko tätä paremmaksi laittaa edes live keikalla. Joka tapauksessa keikkoja yllättäen keväällä myös Suomessa, enkä kiellä, todellakin kiinnostaisi. Ainakin Helsingin keikka tosin jo loppuunmyyty. Ja kumpa olisin tiennyt aikaisemmin, kaksi vuotta sitten Harwallilla ollut keikka olisi todellakin pitänyt päästä näkemään.

Jos siis tykkään elokuvamusiikista, niin tätä ei todellakaan kannata jättää välistä ja suosittelen sen hankkimista myös jokaiseen levyhyllyyn. Tämä levy ei varmasti jää pölyttymään vaan tähän varmasti palataan vielä useaan kertaa. En tiedä onko tämä ensimmäisen listalla, jos jollekin kaverille pitäisi leffahuonetta esitellä, mutta jos vieraana on musiikki-ihmisiä, niin tämä levy lähtee varmasti ensimmäinen esittelyyn. Tästä ei oikein voi olla tykkäämättä, sen verran hyvä fiiliksen se jättää jälkeensä. Iloinen, että opin taas tänään paljon uutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s