Flatliners

Tänään taas postista uusia yllätyksiä ja pakko sanoa, erittäin odotettuja sellaisia. Ensimmäinen näistä, joka pääsi Panasonicin pyöritettäväksi oli Flatliners. Leffa, jonka tilaamiseen oli tasan yksi syy, löytää lisää Auro 3D materiaalia testattavaksi. En ollut kyseisestä leffasta ennen kuullut, enkä edes lukenut esittelytekstejä tilatessani, mutta nyt niitä syitä tilaukselle on ainakin kaksi, sillä kyseellä olikin lopulta myös yllättävän hyvä leffa. Muutenkin sinällään ajankohtainen elokuva tähän väliin, sillä tässäkin elokuvassa Gemini Manin tapaan vakavia ihmiskokeita, tosin täysin vapaaehtoisia sellaisia.

Leffan alku lupaa hyvää, elokuvan intro on todella vakuuttavaa Auro 3D materiaalia. Auro 3D todellakin oli päivittämisen arvoinen juttu ja materiaali kuulostaa todella hyvältä. Ylipäätään koko leffassa oli paljon todella hyvää kolmiulotteista äänimaailmaa ja elokuvaa oli tämän puolesta erittäin mielenkiintoista seurata.

Vaikka alussa en tiennyt edes mistä elokuvassa on kyse, niin lopulta elokuvasta muodostuikin yllättävänkin mielenkiintoinen. Ei mikään top list leffa, mutta hyvä joka tapauksessa. Elokuvassa pieni joukko nuoria lääkäriopiskelijoita pohtii onko elämää kuoleman jälkeen ja lähtevät tekemään erittäin uhkarohkeaa koetta käytännössä tappamalla toisiaan. Tappaminen tosin tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että sydän pysäytetään muutamaksi minuutiksi ja katsotaan miten aivot reagoivat kuolemaan. Leffa pitää sisällään paljon pelkoa, ei pelkästään näiden nuorten selviämisestä itse kuolemasta (luulin pitkään että elokuva perustuu siihen, että kohta joku kuolee), vaan jälkiseurauksista. Nuorilla on elämässään asioita, jotka ovat jääneet kaduttamaan ja nyt näiden kokeiden jälkeen asiat palaavat kummittelemaan, ihan tosissaan.

Aamutuimaan tuli myös hieman testailtua 3D kuvamaailmaa Genimimanin innoittamana. Hyllystä itse asiassa löytyi jopa kolme eri 3D elokuvaa, Journey to the center of the Earth, Idän pikajuna ja Tron. Tron tosiaan hieman jopa yllättäen, en edes muistanut, että minulla on tuosta elokuvasta myös 3D versio. Sinällään ihan kiva testi, mutta valitettavasti yhdestäkään en saanut yhtään mitään irti. Kahdessa ensimmäisessä oli mukana pahviset lasit, joista ei hyvää kuvaa saanut esiin millään ja Tron ei näillä laseilla toiminut lainkaan. Ei ihme, että on jäänyt 3D:t katsomatta. Toki nuo leffat ovat todella vanhoja ja odotusarvotkaan eivät olleen kovin korkealla, oli kuitenkin ensimäinen kerta kun näitä testasin 4k-tykillä.

Mielenkiintoista näissä oli se, että yksissä punainen linssi oli oikealla, toisessa vasemmalla. Tronissa taas jotain muuta, koska ei näkynyt kummillakaan laseilla mitään efektiä. Se mitä jäin kuitenkin miettimään, eli mitenköhän nämä kolme (tai joku uudempi) mahtaisi toimia aktiivisilla laiseilla 4k-tykin kanssa, joka sitä tekniikkaa kuitenkin tukee. Nooh, viidellätoista eurolla kahdet aktiivilasit Ebaystä ja kohta nähdään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s