Black Tower

Posti olikin sitten tällä kertaa yllätävän nopea ja tänään sattumalta jo heti aamusta postilaatikkoon löysi tiensä ensimmäinen Auro 3D elokuva Black Tower. Olen nähnyt Black Tower leffan joskus ennenkin, mutta hyvinhän tuo meni toisenkin kerran, etenkin kun pääkeskittyminen oli tällä kertaa tietysti Auro 3D äänien tutkimisessa. Leffa on kyllä ihan katsottava, mutta ei silti mikään blockbuster hitti. Leffan juoni on jotakuinkin samaa kevyttä luokkaa muiden vastaavien leffojen kanssa, mitään varsinaista uutta ei siis sillä saralla.

Äänet leffassa oli hyvät, mutta ei missään nimessä nekään mikään ennen kokematon kokemus. Auro 3D on hyvä, mutta siinäkään ei vielä tämän leffan kohdalla mitää ääretöntä wow kokemusta tullut. Voice of God on hyvä ja aivan ehdoton lisä Auro 3D:hen kun on tottunut katsomaan leffoja jo Atmoksen kera. Voice of God itseasiassa kuulosti jopa yllättävän hyvältä muutamassa kohdassa. Se mikä tässä Auro asiassa kuitenkin eniten säväyttää on leffan yleinen tunnelma, eli nuo kaksi pientä lisäkauitinta edessä todellakin tuovat leffoihin aivan uuden ulottuvuuden. Tosin, näillä asetuksilla ne kaksi front height kaiutinta ovat myöskin Atmoksen etu-Atmos kaiuttimet, joka ei varmasti sekään ole yhtään äänikenttää heikentävä asia, etenkään nyt kun etukaiuttimetkin ovat äänellisesti paljon alempana. Leffan aikana takakaiuttimia ei juurikaan erottanut, mutta se kai on hyvä asia, sillä yhtään äänellisesti tyhjääkään kohtaa ei takaa kuulunut. Ainoa mikä ehkä tuossa asiassa eniten mietityttää on se, että miten nuo halvat autokaiuttimet pärjäävät laadussa laadukkaille Revelin uppokaiuttimille. Aurossa se ei ole mikään ongelma, sillä nuo kanavat ovat joka tapauksessa käytössä Voice of Godin muodossa, mutta Atmoksessa ne jäävät nyt käyttämättä.

Testailut kuitenkin jatkuu ja yhtään ei nämä muutokset harmita. Tämä muutos kuitenkin saatiin aikaan erittäin pienillä kustannuksilla, ja uskon, että aitoa Auro 3D materiaalia on vielä tulossa tulevaisuudessa paljon lisää, miksi muuten jokainen esim. Cedia:ssa uusia laitteita esitellyt iso valmista ja pitää Auroa edelleen mukana laitteissaan. Aurossa todellakin on paljon pontentiaalia, vaikka Atmos tällä hetkellä jyrääkin. Katsotaan kun postilaatikkoon pärähtää lisää testattavaa materiaalia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s