The Revenant

Nyt se on sitten varmistettu, leffahuone on todellakin kirjaimellisesti aivan eri tasolla kuin ennen! Katsoin tuossa UHD-levyltä juuri Revenantin, jonka olen joskus ennenkin nähnyt, taitaa itse asiassa olla yksi niitä viimeisiä fyysisiä levyjä, joita on tuli edesmenneestä Filmtownista vuokrattua. Jotenkin olen aina ajatellut, että Revenant on Atmos leffa, mutta ainakaan tässä tapauksessa ei. 7.1 DTS-HD ja siihen sitten päälle Neural:X. On hölmöä ajatella kuinka monta vuotta olen tuhlannut tässä huoneessa ennen kuin tälläisiä perusasioita oikeasti on alkanut ottamaan huomioon. Se, että diskantit ovat korvan korkeudella tuovat elokuviin täysin uuden ulottuvuuden. Tiedätte sen tunteen kun elokuva kuulostaa hyvältä leffateatterilta, nyt tuntuu siltä. Kaikki surroundien pienet asiat kuten tuulenvire, sade, ja kaikki mitä tapahtuu ympärillä on herännyt eloon. Edes leffateatterissa yksityiskohdat eivät kuulosta näin tarkoilta.

Revenant on hyvä leffa, ja mutta nyt se oli vielä paljon parempi kuin aikaisemmin nähtynä. Leonardo DiCaprio on roolissaan loistava, mutta eipä ole muissakaan rooleissa valittamista. Samalla aivan uskomattoman upeat maisemat yhdistettynä niitä tukeviin ääniin luo tunnelman, jota monessa leffassa ei saa. Hieman ehkä vähemmän yllättäen leffa on myös todellisuuteen jollain tapaa perustuva, joten ei ihme, että osuu minuun. Erittäin mielekäs leffailta, jonka voisi joskus hyvin ottaa vaikka uusiksi. Revenant ei vanhene, ja jos vanhenee, paranee vain vanhetessaan.

Leffan alkupuolella oleva kohtaus, jossa DiCaprio jää karhun raatelemaksi on aika pysäyttävä. Monesti olen kuullut, että karhun kohtaaminen luonnossa on monelle pahin painajainen mitä voi tapahtua, enkä yhtään ihmettele. Toivon todella, että itse tuota en tule koskaan kokemaan, ainakaan niin, että ammun haulin karhun nahkaan tappamatta sitä kuitenkaan. Vihainen karhu on pelottava jopa skriinillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s