Fractured

Psykologiset trillerit ovat usein aika hämmentäviä ja niin tänäänkin. Toisaalta, niin on meidän ihmistenkin mieli usein aika hämmentävä. Välillä tulee mietittyä, että pitääkö olla itsellä jonkinlaisia kokemuksia aiheesta, jotta tällaisia voi kirjoittaa, vai tuleeko ne vaan mielikuvituksesta. Tämänkin elokuvan kirjoittaminen vaatii todella paljon kokemuksia tai mielikuvitusta, sen verran monitasoisesta elokuvasta oli kyse. Tulee aina myös mietittyä, että mikä oikeastaan on totta ja mikä ei, voiko mielen sairauksilla ylipäätään olla mitään rajoja, vai onko kaikki aina vain puhtaasti tapauskohtaista.

Fractured elokuva oli hyvin mielenkiintoinen, mutta jossain vaiheessa elokuvaa oli kohta, jolloin elokuva hieman pysähtyi ja meinasin jopa hieman kyllästyä. Jännää elokuvassa oli, että vielä elokuvan loputtuakaan en pysty sanomaan mikä elokuvassa lopulta oli totta ja mikä mielen aikaansaamaa. Joka tapauksessa elokuva oli kirjoitettu hyvin mielenkiintoisesti eikä kyseessä missään tapauksessa ollut huono leffa. Tämä genren ystäville varmasti hyvinkin sopiva elokuva. Näyttelijätyö oli hyvää, ja näyttelijät oli hyvin roolitettu.

Elokuvan ääniraita oli tälläkin kertaa Atmos, joka miellytti korvaa hyvinkin paljon. Itse Atmos ääniraita ei yltänyt lähellekään El Caminon tasoa, eli tässä elokuvassa Atmos ei varsinaisesti juurikaan noussut esiin. Huoneen eron kuitenkin huomasi tässäkin elokuvassa hyvin. Äänet todellakin ovat nyt paljon paremmat ja tuntuu kuin olisi elokuvassa paremmin sisällä, eikä äänet vain leiju pään yläpuolella. Äänistä on myös tullut huomattavasti tarkemmat, varmasti johtuen diskanttien tulemisesta korvien tasolle. Pieni iso muutos todellakin kannatti.

Tein eilen kalibroidessanikin taas hieman uusia kokeiluja. Aikaisemmin ”room curveni” on ollut hyvin suora, mutta nyt tein siitä yhden ohjeen mukaan hieman jyrkemmän. Löysin itseasissa vihdoin Youtubesta videon joka sopi minulle täydellisesti. Home Teather Gurus videossa käytössä oli kaikki samat laitteet kuin minulla, joten video todellakin oli step-by-step guide miten subbarit asetaan oikein. Se mikä edelleen hämmentää (positiivisesti), että viivettä, phasea tai muutakaan ei tarvitse hyvään käyrään muuttaa lainkaan, vaan käyrä itsessään on jo erinomainen ennen mitään EQ:ta. Huone kuulostaa kokonaisuudessaan tällä hetkellä todella hyvältä, mutta varsinaista ”subbaritestiä” en ole vielä tehty, eli eiköhän tässä jossain välissä taas laiteta sellainenkin leffa pyörimään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s