John Wick 3

En tiedä uskaltaako tälläistä edes sanoa ääneen, mutta John Wick 3 ja valtava pettymys. Odotukset leffan suhteen olivat todella korkealla, ehkäpä jopa hieman turhaan. En ole varsinaisesti ollut missään vaiheessa iso John Wick fani, mutta siitäkin huolimatta odotin tätä leffaa Itunesiin todella paljon. Ehkä osittain siksi, että esim. Cedia:ssa tämä levy on pyörinyt jokaisella osastolla demolevynä. Katsoessani jokin aika sitten kakkososan, jossa äänet olivat todella vakuuttavat, saivat ne tämän elokuvan odotusarvon vieläkin korkeammalle. Kaikesta huolimatta viime viikolla tuli nähtyä Netflixin oma ”John Wick” nimeltään Polar, joka tämän esityksen jälkeen nousi vieläkin korkeampaan arvoon omalla asteikollani.

Mikä tässä sitten oli pielessä. Ensinnäkin, elokuva, jonka äänistä puhutaan joka paikassa tulee Suomen Itunesiin ilman Atmos raitaa, käsittämätöntä. John Wick kakkososassa luodit olivat todella tarkkoja ja syviä, nyt tuota fiilistä ei tullut. Toki olen uudelleen kalibroinut järjestelmääkin (parempaan suuntaan mielestäni), mutta jotain nyt vain jäi puuttumaan. Fiilis tällä hetkellä on se, että muutama kohtaus kakkososasta on pakko katsoa uudelleen ja testata, onko tosiaan UHD ja Atmos äänien tasoero todella näin suuri, vain onko vika jossain muualla. Tiedän ainakin tarkalleen minkä kohdan katson, edellinen osa on vielä hyvin tuoreessa muistissa, sen verran vakuuttavaa meno äänien osalta viimeksi oli.

Olen jo jonkin aikaa harmitellut, että tuntuu siltä kuin Hollywood alkaisi kärsiä pahasta uusien ideoiden puutteesta. Tuntuu, että kaikki suurimmat elokuvat mitä ihmiset nykyään odottaa ovat jatko-osia tai jatko-osien jatko-osia. John Wich, Spiderman, Avangers, Godzilla, Fast and Furious, Mission Impossible, Bondit ja lista jatkuu loputtomiin. Tätä leffaa katsoessa tuli kokoajan mieleen vain, että lypsävää lehmää on turha tappaa. Koko elokuva huipentuu 100% varmaan tietoon, että saaga jatkuu. Jotenkin olen koko ajan ollut siinä uskossa, että tämä elokuva on kirjoitettu aluperinkin kolmeen osaan, mutta turha oli tuo luulo. En tiedä onko se tavallaan iso ongelma minulle, että saaga jatkuu, mutta se mikä harmittaa eniten on se, että tällä osalla ei ollut mitään sanottavaa koko saagaan. Juoni ei edennyt viime jaksosta tippaakaan ja koko elokuvan ideana oli vain viedä ihmiset seuraavaan jaksoon. Leffasta jäi todella tyhjä ja petetty olo, en tiedä olenko ainoa, mutta tämä ei nyt saa minulta kylläkään kovinkaan korkeita pisteitä.

Toinen (tai viides) asia joka tässä elokuvassa jäi todella harmittamaan oli juonen täydellinen puute. Jos kaksi ensimmäistä osaa vastasivat hyvin pitkälle samaa kaavaa päättömästä tappamisesta, tämä elokuva oli kahden ensimmäisen osan täydellinen kopio. Tapetaan kaikki mikä liikkuu, tappelit, ammuskelut täysin samaa kaavaa, vain taustat hieman vaihtuvat, ja nekin hyvin vähän. Tämä kolmas osa niin niin täydellinen kopio edellisistä, että jokaisessa tappelukohtauksessa lähinnä vain odotin niiden loppuvan, jotta juonessakin taas päästäisi eteenpäin. Valitettavasti osa kohtauksista vain jatkui ja jatkui ja jatkui ja jatkui.

Ainoa asia koko leffassa, jossa oli ehkä hieman päästy eteenpäin oli visuaaliset tehosteet. Elokuva oli kuvanlaadultaan ja visuaalisilta tehosteiltaan hieno. Jos jollekin kaverille pitäisi demota 4k-tykkiä, sitä voisin tällä elokuvalla kyllä tehdä. Sinällään sekään ei tietysti paljon aikaisemmasta eronnut, että paljon tapahtumia oli edelleen samoissa paikoissa. Aavikko, ja peilihuone kuitenkin olivat hieno lisä tähän elokuvaan, unohtamatta tietenkään upeita kuvia, joissa New York City näytti taas parastaan. Upea kaupunki ja ikävä takaisin on aina.

Mitä sitten tästä eteenpäin? No se neljäs osa on varmasti tulossa ja aikakin varmaan jo tiedossa, en tosin jaksa edes katsoa milloin. Kyllä tuokin elokuva tulee varmasti katsottua, mutta nyt pitää kyllä sanoa, että tällä hetkellä mitään suurta odotusarvoa sille ei ole. Se, että pitääkö tämäkin joskus vielä katsoa levyltä uudelleen saattaa saada kannatusta, mutta toisaalta, ehkä testaan nyt sen kakkososan muutamasta kohdasta ensin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s