American War Fighter

Ajattelin tänään tehdä pienen testin. Netflix antaa elokuvista aina arvioin sopivuudesta juuri minulle. Päätin testata näiden algoritmien toimivuutta ja lähdin Netflixin suosituksesta katsomaan elokuvaa American War Fighter, josta Netflixin suositus oli 98%. Ei todellakaan ensimmäinen eikä viimeinen sodan vaikutuksista kertova elokuva, mutta ehkä paras, jonka ole nähnyt.

Elokuva käsitteli sodan vaikutuksia henkisesti itseen sekä ihmissuhteisiin. Elokuvassa käsiteltiin sotilaiden ja heidän perheidensä tuskaa, rakkautta, kaipuu ja pelkoa lyhyesti, mutta todella todella vakuuttavasti. Tuö lyhyt pätkä, jossa kaikki olivat koolla perheiden kanssa kun ilmoitus tuli, oli todella vakuuttava ja koskettava. Tuskan tunsi leviävän minuun pala kerrallaan. Varmasti osittain johtuen tuosta kohtauksesta, en ole koskaan jännittänyt elokuvaa katsoessani näin paljon hahmojen puolesta. En tarkoita tässä kohtaa pelkoa, vaan jännitystä, jota yleensä kokee vain urheilussa. Kaiken keskellä vain huomaa kuin käsivarret ovat jännityksessä ja nyrkit puristuvat yhteen, ”vielä vähän, vielä vähän, selvitkää nyt takaisin kotiin, teitä odotetaan siellä.” Todella todella vakuuttavaa näyttelemistä ja tarinan kerrontaa koko tuon lopun taistelukohtauksen ajan.

Jokainen kuolema kosketti, tuntui kuin joku tuttu olisi kuollut. Niin vahvan siteen tuo elokuva loi näiden henkilöiden välille. Siitäkin huolimatta elokuvan loppu oli todella kaunis. Kaikki kuolivat, mutta sitä ei näytetty. Koko elokuvan loppu oli kuin upea taideteos, edes lopun ”tähtipölyt” eivät häirinneet, vain sopivat elokuvaan loistavasti. Vaikka elokuvan loppu oli todella surullinen, silti se ei itkettänyt. Elokuva oli niin taitavasti tehty, että se kosketti niin syvältä, että edes kyyneleet eivät irronneet.

Tämä elokuva oli todella loistava, varmasti yksi parhaista elokuvista mitä olen nähnyt, joten Netflixin suositus osui tällä kertaa hyvin kohdilleen. Hacksaw Ridge oli loistava, mutta hyvin eri tavalla. Hacksaw Ridgessä koskettavinta oli elokuvan todellisuus, mutta sekään ei päässyt tarinan kerronnassa tämän elokuvan tasolle. Suosittelen tämän elokuvan katsomista jokaiselle aivan loistava elokuva alusta loppuun. Valitettavasti elokuva löytyy Netflixin US versiosta, en tiedä mistä muualta löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s