Dowton Abbey

Tänään tuli hieman yllättäen päädyttyä leffateatteriin, Turussa. Turun Isense oli vielä testaamatta, ja jäi kyllä tavallaan testaamatta tälläkin kertaa. Jep, olin kyllä kyseisessä teatterissa, mutta ainoa leffa johon oli tällä kertaa mahdollista osallistua oli Dowton Abbey, joka ei luonnollisestikaan ollut se leffa, jolla mennään testaamaan ainakaan teatterin ääniä. Jännää oli se, että leffan alussa ei äänentoistoa esitelty edes atmos-trailerin merkeissä. Toisaalta miksipä olisi, eipä tainnut koko elokuvassa olla edes atmos miksausta, tai ainakin siltä se kuulosti. En tiedä olisko tuossa elokuvassa siihen ollut edes mahdollisuutta, mutta näin joka tapauksessa.

Muutenkin tällä kertaa valitsin paikkana leffateatterin takaosasta, syynä lähinnä leppoisat jalkatilat. Sitä kyllä tällä kertaa riittikin, toisaalta penkeistä muuten on annettava hieman palautetta. Nahka penkit, tyhjä leffasali ja aina kun ”käänsin kylkeä”, inhottava narina penkeistä. Kuulin tämän muutaman kerran muistakin istuimista, mutta omani häiritsi erityisen paljon. Tuollanen penkkien kova ääni ärsyttää suuresti, sillä leffan sijasta joutuu keskittymään hyvän asennon löytämiseen muita häiritsemättä. Etenkin itselläni, joka joutuu leffan aikana muuttamaan asentoaan useasti, pakottaa asennon vaihto joka kerta keskittymään miten sen tekee, jotta ei häiritse muita.

Iltapäivänäytös, joten sali tosiaan lähes tyhjä. Sinälläänhän tuolla asialla ei ole mitään merkitystä, mutta onhan se silti isossa salissa hieman outo fiilis. Leffa oli ihan ok, mutta antoi varmasti enemmän sarjan tosifaneille. Itselleni koko Dowton Abbey sarja on täysin tuntematon, joten hahmoja oli vaikea tunnistaa ja leffan aikana jopa erottaa toisistaan. Välillä joutui ihan tosissa miettimään kuka oli kenenkin levissä ja miksi kukakin juonitteli ja mitä. Tämäkin asia varmasti oli sarjan ystäville helpompaa hahmottaa, mutta itselleni teetti paljon töitä.

En nyt voi varsinaisesti sanoa olevani pettynyt, eipä odotuksetkaan olleet leffan suhteen kovin korkealla. On vaikea sanoa onko leffa hyvä, jos se ei ole kovinkaan korkealla omissa mieltymyksissä edes lähtökohtaisesti, mutta kiva että tuli nähtyä. On sitä huonomminkin tullut luppoaikaa vietettyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s