Kingsman 1

Kun on ylimääräistä aikaa niin sitähän tulee sitten kehitettyä kaikenlaista tekemistä itselleen. Tällä hetkellä se ylimääräinen aika menee aika vahvasti leffahuoneessa, mutta sielläkään ajatukset eivät lopu kesken. Olin jo vakavasti päättänyt, että nyt saa riittää ja nyt nautitaan hetki. No ei sitten maltettu olla tälläkään kertaa miettimästä mitä voisi vielä muokata hieman paremmaksi. Päätin jokin aikaa sitten sijoittaa uusiin subbareihin, ja nyt jatkuvasti joudun miettimään miksi en sitten ota niistä kaikkea mahdollista irti. No, kun kerran aikaa on, niin ei muutakuin subbarit vielä kerran uuteen sijoitukseen, ja tällä kertaa oppikirjasijoitukseen, eli molemmat subbarit keskelle huonetta, toinen eteen skriinin alle ja toinen taakse lattialle, keskelle huonetta. Jouduin myös tekemään etuseinään ihan pieniä fyysisiä muutoksia, mutta niiden jälkeen Pb16 löysi paikkansa enemmän kuin hyvin.

Location, location, location vai mitenkä se nyt menikään. Kyllä, subbarien sijoittamisella todellakin on merkitystä, ja nyt se on todellakin todistettu. En oikein edes ymmärrä miten tämä kalibrointi tällä kertaa meni näin, mutta yhtä kaikki, tässä muutamia havaintoja kalibroinnista. Ensinnäkin, PB16:sien kalibrointia on aikaisemmin auttanut huomattavasti kun ensin on säätänyt Phasen kohdalleen. Tällä kertaa ensimmäinen mittaus huoneesta oli todella hyvä. Kävin molempien subbarien Phase, polarity ja Room mode säädöt huolella läpi, mutta minkäänlaista parannusta en käyrään saanut. Yllättävää. Seuraavaksi sitten vuoroon viiveen säätö MiniDSP:stä. Aikaa tähän meni useampi tunti ja yritin säätää molemmat subbarit mahdollisimman tarkkaan läpi. Yllätys kuitenkin oli todella suuri, kun lopulta parhaan tuloksen sain kun molempien subbarien viive oli tasan NOLLA! Eli subbarien toisto oli paras mahdollinen tekemättä yhtään mitään. Tätähän en toki voinut etukäteen tietää, joten eipä siinä.

Tämän jälkeen tein muutamia pieniä muutoksia SVS:sien omiin EQ säätöihin, jolla säädin vasteen mahdollisimman tarkaksi ennen kuin aloin säätämään MiniDSP:n EQ säätöjä. Tässä vaiheessa näytti jo todella hyvältä. Seuraavaksi laitoin kahden istumapaikan käyrät yhteen ja tein EQ-Käyrät valmiiksi. Toisin kuin yleensä, latasin tällä kertaa tuon saadun tiedoston MiniDSP:n input osioon output osion sijasta. Tämä oli lopulta todella hyvä idea, sillä en edes tiennyt, että nyt voin tehdä myöhemmin vielä toisen EQ:n, jonka voin laittaa puolestaan Output osioon ja viimeistellä käyrän.

Seuraavaksi sitten Audyssey ja koko huoneen korjaus kohdalleen. Kuten yleensä, Audysseyn jälkeen vaste hieman kärsi, mutta ei pahasti. Sain käyrän säädettyä lopulta aika hyväksi koko huoneeseen lisäämällä subbarien etäisyyttä vahvistimesta ja viimeistelemällä tuon saadun käyrän vielä REW:n EQ-optimoinnilla, jotka siis tällä kertaa syötin MiniDSP:n output osioihin. Lopputulos on todella loistava, paras käyrä mitä olen koskaan saanut ja lisäksi vaihtelut eri kuuntelupaikoilla nyt aivan eri tasoa kuin ennen. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta nyt riittää. En edes tiedä miten voisin enää tehdä mitään paremmin päivittämättä laitteita, joten nyt on valmista!

No kun kerran vaivaa on nähty niin pakkohan sitä sitten oli heti testatakin. Nyt sitten oli sen Kingsmanin vuoro, vaikka eihän se siis ollutkaan Atmos raidalla. Kingsman sarja alkoi vuonna 2015 ja jonkin osan niistä olen ainakin nähnyt ennenkin. En ole aivan varma onko se ollut tämä ensimäinen, mutta hieman sellainen fiilis että ei. Toisaalta saatan olla nähnyt niistä myös useammankin. Joka tapauksessa Kingsman tuli minun tietoisuuteeni hieman sattumalta jonkin aikaa sitten, mutta tykkäsin välittömästi näkemästäni. Jotenkin tuo nimi ei kertonut alkuun kovinkaan paljon tämän suuntaisesta elokuvasti, mutta yllätys oli positiivinen monessakin mielessä. Leffat ovat olleet todella hyviä ja hauskoja. Agenttiseikkailu, mutta jotenkin kuitenkin kaukana Bondeista ja esimerkiksi Bourneista. Tämä on jotenkin paljon hauskempi, leppoisampi, mutta ei kuitenkaan mikään komedia. Muutenkin näyttelijät ovat todella hyviä ja todella onnistuneita näyttelijäsuorituksia. Toisaalta ei sinänsä myöskään mitään aivan uusia kasvoja näissä kuvioissa. Samuel L. Jacksonin ”puhevika” ärsyttää rajusti, mutta se varmasti on tarkoituskin.

Kingsman sarja on alkanut vuonna 2015 ja kaksi osaa niitä on jo tehty. Nyt pitää ehdottomasti kaivaa seuraavaakin osa käsiin ja valmistautua kolmanteen osaan, joka on vuodenvaihteessa odotettavissa elokuvateattereihin. Loistavaa viihdettä, jossa kuva, äänet ja kaikki muukin on kunnossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s