Alien Covenant ja vähän REW:iä

Sunnuntaina aamupäivään piti saada hieman scifiä ja toimintaa. Kuudestatoista UHD-playerin kanssa tulleesta leffasta harva on enää katsomatta, mutta yksi niistä oli Alien Covenant. Tälläkin kertaa ensi ajatus oli, että ei varsinaisesti minun leffoja, mutta ihan vaan äänien takia tarvitsee katsoa. Leffa ei tälläkään kertaa myöskään antanut paljon enempää. Sinällään oli ihan hauskaa, että elokuva taisi olla jatko-osa Promethius leffalle, vaikka tätä en tiennytkään (eikä taida olla virallinen jatko-osa. Joka tapauksessa fiilis oli kuin olisi katsonut Promethiuksen uudelleen, leffa ei tuosta paljon eronnut eikä kyllä tuonut muutenkaan mitään uutta.

Äänimaailma oli ok, mutta ei kyllä ihan John Wickille pärjännyt. En myöskään katsonut leffaa kovinkaan kovilla äänillä, vaan yritän edelleen etsiä tasoa, jolla leffa on samalla nautittava, mutta äänet osuvat. Tänään muut äänet olivat aika hyvät, mutta subbareita joutui taas hieman säätämään kovemmalle. Jotenkin tuntuu, että minulle subbarien äänenpaine on vakio, muut äänet vaan vaihtuvat. Muutamat Atmos effektit toimivat tässä leffassa mainiosti.

Siitä se ajatus sitten lähtikin, eli voisiko vielä jotain säätää paremmaksi? Muutamia ideoita oli taas tullut ja tiesin, että hieman vielä pystytään parantamaan. Toisaalta koska sunnuntaina ei ollut muutakaan tekemistä, niin päätin sitten testailla hieman enemmänkin. Jonkin aikaa yritin lähinnä subbarin omien säätöön kautta löytää vielä hieman parempia lähtöasetelmia ennen MiniDSP:n kanssa säätämistä. Mutta sitten tuli se kuningas idea, eiköhän roudata tuo lähes sata kiloa kuitenkin huoneen perälle ja katsotaan mitä siitä tulee. No eipä tullut. Sain subbarin kohtuullisella vaivalla huoneen perälle, mutta mitään varsinaista hyötyä tuosta voimailusta ei ollut. Käyrät eivät parantuneet oikeastaan lainkaan. Jonkin aikaa yritin, mutta sitten totesin, että jos tästä ei kerran mitään järisyttävää parannusta ole kuitenkaan tulossa, niin miksi uhraisin tuon siistin ja tilaa säästävän sijoituksen scriinin alla. Lisäksi olen todella alkanut tykkäämään siitä, se nimittäin näyttää myös aika hyvältä.

Tässä tulos ennen ja jälkeen Audysseyn.

Nooh, subbari takaisin eteen ja säätämään. Jostain syystä mikään ei tällä kertaa mennyt yhtä hyvin kuin viimeksi. Aika paljon sai tällä kertaa tehdä töitä, jotta kaikki sai kohdalleen. Lopputulos kuitenkin hyvinkin tyydyttävä, etenkin ennen Audysseita. Jostain syystä en edelleenkään ole täysin sujut tuon Audysseyn kanssa. Eniten minua risoo se, että kun kuitenkin tulen säätämään kaiuttimet ”pieniksi”, niin miksi Audyssey ei tee sitä automaattisesti tai anna edes mahdollisuutta niiden valitsemiseen ENNEN kalibrointia. Pitää tutkia asiaa hieman lisää. Ehkäpä pitäisi hylätä koko Audyssey ja säätää kaikki itse. ..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s