John Wick 2

Mitä on hyvä basso? Siihen saatiin taas tänään uusia ulottuvuuksia. John Wick 2 oli elokuvana mielestäni parempi kuin ensimmäinen. Juoni jatkui sujuvasti ensimmäisestä osata ja leffaan pääsi heti kiinni. Olen muuten nähnyt tämän joskus ennenkin, mutta sekään ei kokemusta häirinnyt. Leffan juoni ei tässäkään tapauksessa ollut mikään yllättävä, vaan hyvin suoraviivaisesti tapetaan kaikki, jotka eteen astuu. Eikä muuten tule meno muuttumaan kolmanteenkaan osaan kuten lopussa hyvin kävi ilmi, ”Who ever comes, I’ll kill them all!”Joka tapauksessa tämän nähtyään kolmannen osan odotusarvo nousi, onhan sitä muutenkin niin paljon hehkutettu.

Mitä sitten tulee siihen bassoon. Tässä leffassa bassotoisto tuli loistavasti esiin taas uudessa elementissä eli aseen laukauksissa. Luodit viuhuvat tässä sarjassa tiuhaan ja napakasti. Luodit lähtevät kuin tykin suusta, tarkasti ja painavasti. Tämän elokuvan äänimaailmassa parasta oli juuri nuo laukaukset, jotka eivät vaan tuoneet esiin loistavaa subbaria vaan koko idean Atmos äänistä. Surround kaiuttimeni ovat luokkaa ihan hyvät ja atmos kaiuttimet luokkaa vähintäänkin hyvät. Siitä huolimatta vahvistin, atmos ja hyvät subbarit saavat huoneen kuulostamaan kuin joka kaiutin olisi PB16. Onneksi matalimmat taajuudet eivät ole suunnattuja, silloin kotiteatterin rakentaminen olisi huomattavasti hankalampaa. Toisaalta, tämäkin taas osoittaa, kuinka tärkeä yksittäinen elementti hyvä subbari on. Sillä saa helposti nostettua koko järjestelmän laatua enemmän kuin millään muulla. Tämän lisäksi hyvä ääniraita ja atmos sai luodit tuntumaan kuin ne oikeasti olisivat sinkoilleet huoneen seinille.

Kuvan laatu UHD levyltä oli jälleen mainio!

Tänään on myös tullut taas vietettyä paljon aikaa Youtubessa. Mielenkiintoa on herättänyt erityisesti MiniDSP ja Dirac Live. Dirac Liven saisi helposti liitettyä jo olemassa olevaan MiniDSP 2×4 HD boxiini, mutta onko siitä lisähyötyä. Selvitystyö jatkuu. Lisäksi ajatuksissa on vielä hieman tarkentaa huoneen kalibrointia, mutta katsotaan milloin sen jaksaa tehdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s