The Martian

Uudet subbarit ja kova into testaamaan. Ajattelin vetää varman päälle ja katsoa The Martian leffan UHD-levyltä, tietämättä tosin leffasta sen kummemmin etukäteen. Ja metsään meni. Leffa oli kyllä Atmos ja parin lähiaikoina avaruusaiheesta nähdyn hyvän leffan jälkeen odotukset myös tämän leffan suhteen korkealla. Äänet tässä leffassa eivät silti päässeet lähellekään First Mania tai Gravityä. Leffassa oli paljon sellaisia asioita pielessä, joita olin nimenomaan kehunut kahdessa aiemmassa leffassa. Ollaan avaruudessa, mutta hiljaisuutta ei ole juuri lainkaan, vaan kaikki hiljaisuus on täytetty musiikilla. Myöskään muutamat räjähdyskohtaukset eivät päässeet oikeuksiinsa, tosin voi myös olla, että subbarien säädöt on vieläkin liian alhaalla.

Myöskään leffa itsessään ei saa kovinkaan korkeita pisteitä. En oikein viihtynyt leffan parissa, tosin osa selitys saattaa olla siinä, että leffassa ei ollut tekstitystä, joten osa juonesta saattoi mennä ohi. Avaruussanasto ei ehkä vielä ole aivan täysin hallussa. Muutenkin elokuva oli pitkä ja hieman pitkästyttävä. Jos tämän 2 tuntia ja 10 minuuttia olisi painanut puoleentoista, olisi tilanne saattanut olla toinen. Kaiken lisäksi tämä oli vielä elokuvateatteri versio, ei koko pitkä. Jostain syystä tämä leffa on mennyt aina esim. Itunesissa ohi, ja siihen ehkä on myös ollut syynsä.

Leffan jälkeen piti vielä hetki leikkiä ja nauttia uusista subbareista. Tein upean löydön katsoessani Game of Thronesia. Yksi hienoimpia kokemuksiani leffateattereissa ikinä on ollut Tennispalatsin Scape sali ja Dolby Atmos ”Unfold” demo. Tuo demo on ollut todellinen reference äänistä itselleni, mutta valitettavasti en ole sitä missään vaiheessa saanut toimimaan Dolby Atmoksena kotona. Se on perus 7.1 ääninäkin ollut todella vakuuttava, mutta Atmos tuo siihen oman lisänsä vielä päälle. Ilokseni kuitenkin löysin tuon Demon kun laitoin Game of Thores vitos kauden levyn sisään. En edes tiedä miksi se siellä on, koska missään muussa Game of Thrones levyssä sitä tai muutakaan vastaavaa ei ole. Hyvä kuitenkin oli että oli, ehdottomasti oma suosikkini!

Tuota muutaman kerran pyöritellessäni säädin samalla subbareita vielä 3db ylöspäin, ja nyt ainakin tuo demo kuulostaa todella auktoriteetiltä. Koskaan en ole vielä päässyt samaan tunteeseen kuin Scapessa/Isensessä, mutta nyt ollaan, jos ei siellä niin ainakin todella todella lähellä. Basso on todella todella tarkka ja tulee todellakin syvältä. Basson on sanottu parhaillaan tuntuvan, ja tässä huoneessa basso todella tuntuu. Onneksi kuuntelin Audiokauppaa, ja valitsin suoraan parhaan. Mahtavaa!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s