Habitare ja Hifi-Messut

Perjantaina tuli suunnattua Helsingin Messukeskukseen Habitare ja Hifi messuille. Kummassakaan vierailu ei ollut ensimmäinen kerta, joten sikäli tuttua menoa. Habitare messuista jäi tällä kertaa varsin hyvä fiilis. Mielestäni messut olivat uudistuneet menneistä hyvin paljon ja löysinkin paljon mielenkiintoista nähtävää. Ei niinkään, että joitain olisin halunnut ostaa, mutta paljon mielenkiintoista nähtävää. Viime vuoden Genelec demon tasolle mikään ei tosin tänä vuonna yltänyt, viimevuoden loistokkaan Mareksound osaston antikin jäi siis itselle tällä kertaa aika laimeaksi. On hienoa, että perus olohuoneen akustiikkaan, äänentoistoon ja sisustukseen panostetaan, mutta aihe ei kovinkaan ajankohtainen itselle.

Hifi-messujen puolella ei varsinaisesti yllätyksiä tullut tälläkään kertaa. Ymmärrän hyvin messujen idean ja ymmärrän, että markkinat eivät välttämättä ole Suomessa järjettömän suuret. Minulle messut ovat hyvin vahvasti liian stereopainotteiset, jossa esillä on lähinnä hyvin kalliita laatukaiuttimia. Itseäni kiinnostaa enemmän luonnollisesti kotiteatteripuoli, jota nytkin oli hyvin vähän tarjolla. Audiokauppa oli oikeastaan ainoa elokuvaratkaisuja tarjoava myyjä ja sielläkin näytillä lähinnä vain yksi ratkaisu. Omana toiveena olisi enemmänkin ehkä päästä kuulemaan miten esim. muutama rinnakkainen vahvistin muuttaisi akustiikkaa, tai vastaavasti miten jonkin vahvistimen lopputulos muuttuu kun kaiuttimet vaihtuvat. Ja näihin siis luonnollisesti useampi oman budjetluokan vaihtoehto. Ymmärrän, että tämä ei ole Suomessa ehkä kovinkaan kannattavaa, ja tämän vuoksi esittelijät keskittyvätkin lähinnä esittelemään uusinta uutuuttaan. Toisenlaiset messut saattaakin sitten olla ehkä suuremmat messut kuten parhaillaan meneillään olevat Cedia 2019, joihin joskus olisi mielenkiintoista päästä.

Aivan tyhjin käsin messuilta ei kuitenkaan tällä kertaa tarvinnut lähteä vaan mukaan tarttui n. 80kiloa silkkaa voimaa. SVS-PB16 tarvitsi kaveria ja sen se nyt myös sai. Tällä kertaa kaupat syntyivät Audiokaupan kanssa hieman helpomman kaavan mukaan, eli paperit tehtiin kuntoon messuilla ja laatikon nouto suoraan varastolta. Näin ison tuotteen hankinnassa se, että tuotteen saa nostettua kyytiin muualta kuin Helsingin keskustasta helpottaa asioita paljon. Lisäksi tällä kertaa olin myös itse liikkeellä hieman isommalla autolla, joten laatikkokin mahtui kokonaisena auton kyytiin. Toisen subbarin hankina oli ajan kysymys ja nyt oli sen aika, sillä sen verran hyvän tarjouksen pisti Audiokauppa pöytään. Tällä hetkellä päivitykset sitten onkin hetkeksi tehty, ja tällä hetkellä ei ole edes mielessä mitään mitä seuraavaksi pitäisi päivittää. nyt on aika nauttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s