Game of Thrones kaudet 4-5

Muutamaan päivään ei ole tullut katsottua yhtään leffaa, mutta leffahuoneessa asuttua sitäkin enemmän. Katsoin HBO kokeilujakson aikana kolme kautta Game of Thronesia enkä ollut kovinkaan vakuuttunut. Päätin jo tuolloin, että mikäli katsominen jatkuu, sen pitää jatkua kunnon kuvalla ja äänillä. Sattumalta Facebookin marketplacella Game of Thrones kaudet 1-7 paketti sitten tulikin vastaan ja kävin sen viime viikolla noutamassa. En ollut pätkääkään koukussa koko sarjaan, ehkä jopa hieman pettynyt. Nyt on kuitenkin asiat toisin. Kaudet 4-5 tuli katsottua parissa päivässä lähes putkeen ja alan olemaan koukussa.

Palapeli on alkanut vihdoin muodostua ja henkilöhahmot ovat tulleet tutuiksi. Jotenkin tuntuu, että sarjassa tapahtuu tällä hetkellä huomattavasti enemmän kuin aluksi ja jopa kausien loput jäävät tiukempiin kohtiin kuin aikaisemmin. Se mistä tässä sarjassa tosin edelleen tykkään kaikista eniten on se, että mikään tai kukaan ei ole ikuista Kuninkaita kaatuu kuin viljaa ja mitään ei voi ennalta arvata. Odotan mielenkiinnolla kuinka monta ensimmäisen jakson henkilöä on vielä sarjan lopussa elossa, ovatkohan he sitten sarjan ”Päähenkilöitä”? Minulla on edelleen ikävä John Starckia, luulinhan hänen ympärillään pyörivät koko sarjan. Tai no niinhän se pyöriikin, vaikka mies on ollut haudassa jo pitkään. Eipä taida kauaa malttaa odottaa loppujakaan kausia nyt kun on vauhtiin päästy.

Äänistä ja kuvasta pitää vielä loppuun kirjoittaa sen verran, että ero tosiaan on todella suuri HBO:n materiaaliin. Dolby Atmos äänet ovat todella laadukkaat, vaikka näin pitkää sarjaa ei jaksa voluumit kaakossa kukaan katsoakaan. Äänet ovat olleet kohtuullisella tasolla ja olen nauttinut äänistä paljon paljon enemmän kuin HBO aikana. Kuvassakin on huomattava parannus ja parantaa sarjan nautintoa huomattavasti. Jotenkin tuntuu kuin koko sarja olisi herännyt eloon. Niille jotka luulevat, että kotiteatteria ei tarvita, suosittelen tutustumaan, nostaa elokuva-harrastuksen aivan uudelle tasolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s