Olympus Has Fallen

Olympus Has Fallen on ollut katsottavien listalla jo jonkin aikaa, mutta jotenkin odotusarvot eivät ole olleet kovinkaan korkealla. Leffa oli kuitenkin jopa yllättävän hyvä. Toimintaa oli riittävästi ja juonikin kannatteli elokuvaa yllättävän hyvin tälläiseksi leffaksi. Elokuvan äänet eivät olleet aivan niin hyvää kuin odotin, mutta syynä tähän osittain varmasti vaikutti se, että subbari ei ollut aivan niin kovalla kuin pitäisi. Kuva oli vain HD-laatua, mutta jostain syystä myös normaalia pienempi. Tajusin tähän syyn vasta myöhemmin elokuvan aikana.

Syy kuvan kokoon löytyy uusimmasta lisäyksestä huoneeseeni. Olen pitkään tuskaillut sellaisen asian kanssa, että jos esimerkiksi haluan tehdä vain jotain pientä, kuten kuunnella musiikkia, kappaleen etsiminen ja vaihtaminen vaatii aina tykin käynnistämisen. Sinällään ihan ok, mutta ei noin hyvää tykkiä kannata kuitenkaan turhaan kuluttaa. Olen siis kaivannut pientä sivunäyttöä, josta voisi katsoa esim. kappaleiden vaihdot. Olen koittanut jo pitkään myydä kahta vanhaa auton niskatukitelevisiota tuloksetta. Nyt ajattelin kuitenkin jättää näiden myynnin ja kierrättää ne kotiteatteriin. Päätin siis asentaa yhden näistä näytöistä tuolien väliin apunäytöksi.

Tämä ei kuitenkaan onnistunut ihan niin kuin siellä kuuluisassa strömssöössä. Ensin yritin saada televisiota liitettyä vahvistimen RCA out liittymän kautta tuloksetta. En tiedä vieläkään miksi se ei toiminut, mutta summa summarum, no luck. Seuraavaksi tilasin Kiinasta HDMI->RCA johdon, mutta sekään ei toiminut. Tähän puolestaan syynä vääränlainen johto, eli luulin johdossa olevan muuntimen (jota tiesin tarvitsevani), mutat eipä ollut. No seuraavaksi tilasin toisen johdon, joka varmasti oli oikeanlainen. Lopulta sain näytön toimimaan.

Ainoana ongelmana nyt on se, että kun näytön laittaa HDMI2 ulostuloon ja Dual näytön päälle, ei vahvistin anna läpi enää mihinkään 4k kuvaa, vaan skaalaa molemmat portit HD laatuun. Tämän vuoksi siis isolla skriinillä kuva oli pienempi. Tämä sinällään ei ole iso ongelma, yksi napsu asetuksissa, mutta koska siihen ei ole pikavalintaa missään, vaikeuttaa se hieman käytännöllisyyttä. Katsotaan löytyisikö tähänkin vielä ratkaisu esim. HDMI-Splitteristä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s