Self/less

Tälläisiä iltoja tulee harvoin, mutta nyt on pakko todeta, että tämän illan leffakokemus oli yksi parhaita elämässäni. Lähdetään tällä kertaa liikkeelle siitä itsestään, eli itse elokuvasta. Tänään elokuvan etsimiseen Netflixistä meni kohtuuttoman paljon aikaa. Etsin jotain hyvin tiettyä, mutta en oikein tiennyt mitä etsin. Käytin elokuvan etsimiseen myös paljon uusia tapoja, etsin mm. genreittäin, josta lopulta löysin juuri sitä mitä halusin nähdä, aivan loistavan draama-jännitys elokuvan. Elokuva oli loistava. Juoni oli viimeisen päälle nautittavaa tavaraa. Vastaavanlaisesta elokuvasta tulee mieleen lähinnä vuosien takaa Face Off, jota en ole nähnyt vuosiin. Kloonaus, kloonit ja siihen liittyvä varmasti on ollut elokuvan aiheen usein, mutta näin hyvää elokuvaa aiheesta en ole vielä nähnyt. Elokuva meni paljon pintaa syvemmälle. Elokuvan juoni ei perustunut vain siihen, että jonkun kasvot vaihtavat omistajaa vaan elokuva pureutuu syvälle moraalin ja rahan maailmaan. Voiko rahalla oikeasti ostaa aivan mitä vain? Ja jos voi, niin mikä on sen hinta? Tässäkin tapauksessa sanonta ilmaisia lounaita ei ole osuu kuin nenä päähän. En paljasta juonta tämän tarkemmin, tämä leffa pitää nähdä!!

Elokuvassa on toimintaa, mutta varsinainen toimintaleffa tämä ei ole. Siitäkin huolimatta tänään huoneessani kokema oli jotain sanoinkuvailemattoman kaunista. Laitoin elokuvan äänet tänään reference tasolle 75db ja ajattelin katsoa miltä äänet kuulostaa kun äänenvoimakkuus ei ole aivan katossa. Jos joku nyt vielä miettii, että kumpi on parempi, kaksi kertaa Klipasch vai kerran SVS PB16, vannon, että SVS hakkaa kaksi Klipsheä mennen tullen. Huone kuulostaa upealta ja tämä elokuva viimeistään toi sen kaiken nautinnon esiin. Ääni on kirkasta, todella syvää ja tarkkaa. Klipscheistä lähti kyllä ääntä, mutta tämä on jotain aivan muuta. Aina sanotaan, että kaksi subabria on aina parempi kuin yksi, mutta tällä kertaa voiton vie selkeästi yksi SVS. Mitäköhän äänelle sitten oikein tapahtuisi kahden SVS PB16 kanssa, sitä on vaikea edes kuvitella. Suurin ilo tulee huoneesta ylipäätään, eli vaikka basso tuntuu fyysisesti koko kropassa, ikkunat tai mikään muukaan ei resonoi, mahtava tunne! Upean elokuvan kruunasi hieno kuva.

Summa summarum, tässä elokuvassa oli kaikki palaset kohdallaan. Loistava juoni, loistavat roolitukset, loistavat näyttelijät, upeat äänet, hieno kuva. Äänet eivät olleet Atmos, mutta siitäkin huolimatta huikeita elämyksiä, kuten yksi kohta, jossa surround kaiuttimista kului lasin särkymistä. Vannon, että kuulin yhden lasinsirun kerrallaan, kokemus on mullistava. Näitä lisää!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s