Ready Player One

Ready player one on tullut nähtyä ennenkin, mutta pitihän se nyt Itunesista ostaa sitten itsellekin, koska oli vitosen tarjouksessa. Vaikka leffa oli jo etukäteen nähty, tiesin tarkkaan mitä sain. Tarkoitus ei ollut leffaa ihan vielä näin aikaisin katsoa uudelleen, mutta hyvähän se edelleen oli. Toki en kiellä, tärkein anti tässä elokuvassa on mahtava ääniraita, joka sai todella taas SVS:n laulamaan. Jos kahdella Klipschillä sai hienot äänet, on pelkästään yksi SVS-PB16 ihan omassa luokassaan. Koko huone katsoja mukaanlukien tärisee kun SVS painaa painetta huoneeseen. Juuri sitä mahtavinta bassoa mitä olen etsinyt. Täytyy tosin todeta, että tällä kertaa basson syvyys oli jotain ennen kokematonta.

Tiesin, että SVS:n kanssa voi tehdä jotain säätöjä sulkemalla osan porteista, mutta en tarkalleen tiennyt mitä se tarkoittaa. Nyt oli aamulla kuitenkin aikaa tutkia asiaa ja hyvä että tutkin. Sulkemalla yhden portin subbarin voimakkuus hieman laskee (Mikä ei minulle ole ongelma), mutta vastaavasti äänet alle 20hz kasvavat merkittävästi. Tämän säädön jälkeen subbarin suorituskyky todellakin kasvoi merkittävästi, etenkin tuolla ”kuuloalueen” alapuolelle eli ns. tacktile bassossa. Basson todellakin tuntee luissa ja ytimissä, tätä olen odottanut!! SVS:n äänenvoimakkuutta jouduin laskemaan lisäämään portin sulkemisen jälkeen noin 10db. Ero on valtava. Äänen voimakkuutta jouduin leffan aika hieman nostamaan referencen yläpuolelle, mutta nyt oli aika huristella. Säädön jälkeen jouduin ajamaan myös Audysseyn uudelleen, mikä sinällään ei kyllä harmittanut, sillä jotain vikaa äänimaailmassa oli muutenkin. Ääni piti laittaa todella kovalle ja silti keskikanava tuntui hukkuvan jonnekin.

Tåmå kuva ennen ja portin sulkemisen jälkeen

Leffasta pitää sanoa sen verran, että siinä on paljon ideaa. Pelaaminen on nyky-yhteiskunnassa noussut jo todella merkittävään asemaan ja nykyään löytyy jo paljon nuoria, jotka elävät enemmän toisessa todellisuudessa kuin meidän tuntema maa. Elokuvan maailma ei todellakaan ole täysin utopiaa 30 vuoden päästä, vaikka se siltä nyt sattuisikin tuntumaan. Eniten kuitenkin pidin elokuvan lopusta, jossa annettiin todella tuntuva opetus meille kaikille. Kaksi päivää viikossa irti peleistä pitäisi olla sääntö jokaiselle pelimaailmassa elävälle jo nyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s