Secred Obsessions

Netflixin uutuutena on jo jonkin aikaa pyörinyt elokuva nimeltään Secred Obsessions. Mielenkiintoiselta vaikuttava leffa, joka sopii hyviin pariin muuhun vastaavasta aiheesta lähimenneisyydessä katsomaani pätkään. Leffa on myös Dolby Atmos äänillä, joten mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Netflix ja Dolby Atmos on tosin viime aikoina ollut ongelma (jonka olin jo unohtanut), mutta josta sain taas ikävän muistutuksen. Jostain käsittämättömästä syystä viime aikoina nimeomaan ja vain Netflixistä Dolby Atmos raitaa katsoessani ääni on pätkinyt. Ongelma, johon en ole löytänyt varsinaisesti ratkaisua niin omasta huoneesta kuin internetin ihmeellisestä maailmastakaan. Ainoa mitä epäilen, on netin hitaus, mutta tätäkin epäilen, kun muuten kaikki leffat pyörii loistavasti, eikä Atmoksen pitäisi lisätä kaistan kuormitusta niin merkittävästi. Tätä kirjoittaessa tosin tuli mieleen, että Netflix pitäisi pyöriä myös Panasonicin kautta, joten voisi koittaa toistuuko ongelma sielläkin. Ääni kuitenkin parani, joten loppua kohden sain katsottua elokuvan ilman häiriöitä. Se millä olen tätä yrittänyt korjata (ainoa ohje, jonka olen netistä löytänyt) on ollut ääniraidan vaihto ja vaihto takaisin. En pysty sata varmasti sanomaan toimiiko, mutta auttaa.

Tämän kertainen elokuva oli hieman enemmän juonellinen kuin pelottava. Missään vaiheessa ei varsinaisesti tullut ajatusta, että kohta Jennifer kuolee. Toisaalta muutaman kerran tuli mieleen ajatus, mitäköhän ihmettä Russel oikein tässä yrittää? Voiko mieltäkään niin pahasti manipuloida, että tuollaisen kaiken jälkeen toiseen voisi vielä oikeasti rakastua, tuskin. Ottaen vielä huomioon lopussa tulleet Russelin paljastukset, olisiko taustatyön kuitenkin tuossa ajassa muutenkin voinut tehdä hieman paremmin? Obsessed kyllä, mutta jotenkin suunnitelma nyt tässä tilanteessa hieman petti.

Se mistä tässä elokuvassa todella paljon tykkäsin oli Dennis Haysbertin rooli. Itselleni aika tuntematon näyttelijä, piti oikein googlesta katsoa missä kaikessa herra on ollut mukana. No varmasti osittain sain vastauksen kysymykseeni, eli useat vuodet 24 sarjassa ovat pitäneet miehen kiireisenä. Sarjaa en ole itse koskaan seurannut. Hieno ennen kaikkea oli se, että rooli oli kuin tehty Morgan Freemanille, hyvä kuitenkin, että häntä tarvita jokaisessa elokuvassa.

Äänien kannalta elokuva ei ollut suuri menestys, mutta toki Atmos antaa aina oman mausteensa. Tällä kertaa itse asiassa tuli testailtua Dolby Atmos ääniä ilman Audyssey huoneen korjausta, sillä tästäkin on käyty jollain keskustelupalstalla keskustelua. Mitään suurta eroa en havainnut, mutta toisaalta tässä elokuvassa niitä olisi ollut vaikea muutenkaan huomata. Leffan jälkeen täytyi tosin kaivaa vielä Atmos demo-levy esiin ja testailla, onko niillä oikeasti mitään eroa. Kyllähän niillä sitten lopulta oli, omassa mielessäni kuitenkin voittajaksi selvisi Audyssey, jonka kanssa äänet vaan jotenkin kuulostivat tarkemmilta ja paremmilta. Päädyin samalla myös testaamaan Audyssein Flat/Reference asetusta. Minulla se on ollut aina Reference, nyt koitin miltä flat kuulostaa. Flat itseasissa kuulosti aika hyvältä, jätin sen nyt ainakin hetkeksi päälle. Lisäksi päätin nostaa bassojen tasoa yhden db samalla tasolle jolla se kalibroinnin jälkeen kuulosti kaikista parhaalta, mutta suosituksesta tiputin sitä pykälällä. Että tälläistä hienosäätöä tällä kertaa.. Kiva aamupala leffa, ei mikään top kuitenkaan.

Ainiin ja olihan huoneessa muutakin uutta, eli uudet ledvalot skriinin ympärillä. En vielä oikein varma mitä mieltä niistä olen, saa nähdä tuleeko jäädäkseen, ihan kivat ne kai kuitenkin on, vai?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s