Beats

Netflixistä löytyvä Beats on ollut hyvin pitkään omalla listallani odottamassa. Selkeä päätös tehty, että leffa on nähtävä, mutta jostain syystä se on antanut odotuttaa itseään. No, hyvää kannattaa odottaa vai miten se nyt menikään. Yksi suuri syy odottamiseen on ollut se, että odotusarvoisesti tällaista leffaa ei voi katsoa ilman ääniä. Ääniä on viime aikoina testailtu hieman erinäköisillä leffoilla, joten tälläiset ovat jääneet hieman jalkoihin. Aamuisen Fast & Furious iloittelun jälkeen kuitenkin ehti vielä katsomaan lauantain kunniaksi vielä toisenkin elokuvan äänillä, ja nyt vihdoin oli aika kuunnella räppiä.

Leffa oli hyvä, tykkäsin siitä paljon. Kuvissa ja maisemissa Chicago, mutta yhtä hyvin miljöö olisi voinut olla myös New York. Nuoren miehen sisko murhataan julmasti ja nuoren miehen elämä katkeaa siihen paikkaan. Pelko ja mielen järkkyminen saavat nuoren musiikintekijän sulkeutumaan huoneeseensa, ainoana elämänlankana hienot musiikintekolaitteet. Pelastaja löytyy onnen kaupalla koulun turvamiehestä, joka sattumalta löytää nuoren talentin kotoaan. Miehellä on kuitenkin taustalla omat motiivinsa ja taistelu moraalia ja kunniaa vastaan alkaa. Elämä on julmaa taistelua paikasta auringossa, ja välillä ihminen on valmis käyttämään toisen haurautta julmasti omaksi hyväkseen. Onneksi elämä myös usein opettaa, vaikka sitten sen kuuluisan kantapään kautta. Lopulta kaikki hyvin ja elokuva jättää todella hyvälle mielelle.

Elokuva liikkuu monella tasolla, rakkaus, musiikki, ura, selviäminen, mielenterveys, raha, rikollisuus ja jengit, köyhyys ja luottamus. Juoni ei todellakaan ollut köyhä, vaan elokuva oli hieno kokonaisuus. Näyttelijät sopivat loistavasti rooleihinsa ja suorittivat oman osansa loistavasti. Jep, eikä siinä musiikissakaan ollut mitään vikaa, mutta toisaalta eipä tästä pahaa korvamatoakaan saanut niin kuin usein vastaavista. Sekin kai lopulta hyvä niin. Ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s