Red Sea Diving Resort

Red Sea Diving Resort on ollut Netflixin odotus listalla jo jonkin aikaa, yksi pakkoa katsoa elokuvista. Elokuvan traileri vaikutti todella mielenkiintoiselta, ja mielenkiintoa tietysti lisäsi myös se, että elokuva perustui tosi tapahtumiin. Elokuva oli myös pitkästä aikaa ensimmäinen ns. normaali elokuva katsottuna normaaleilla äänillä. Tälläistä äänellisesti rauhallisempaa elokuvaa on aina välillä kiva katsoa, etenkin kun huomaa kuinka hyvin esimerkiksi puhe keski kanavassa toimii. Elokuva oli vain HD laatua ja äänet 5.1, mutta niillä ei tänään ollut merkitystä. Jälleen kerran tosin todettava, että tumma elokuva ja HD laatu vetää kuvaa aika rakeiseksi, vaikkakaan kuvassa sinällään ei mitään vikaa ollutkaan.

Elokuvan juoni oli jälleen itselleni entuudestaan tuntematon, joskin kyseessä ei ollutkaan mikään maailman historiallisesti tunnettu yksittäinen tapahtuma vaan pidempään jatkunut pakolaisten pelastamisoperaatio. Elokuva oli hyvä, ja sai toki paljon ajatuksia liikkeelle. Ymmärrän hyvin, että ihmisillä on tarve auttaa ja paljon varmasti voi tehdä. Tämänkin elokuva kuitenkin sai miettimään, että minkä arvoista muutaman sadan ihmisen auttaminen on, kun tässäkin elokuvassa nähtiin, että samaan aikaan lisää ihmisiä vaan kuolee (pelastamisesta johtuen). Ymmärrän hyvin, että esimerkiksi sisällissodassa olevan maan korjaaminen ei tapahtu hetkessä, mutta enemmän resursseja mielestäni pitäisi juuri kohdentaa syiden poistamiseen kuin jälkien siivoaamiseen. Tästä hyvänä esimerkkinä Suomeen tulleet pakolaiset muutama vuosi sitten. Inhimillinen ajatus pelastaa hädässä olevia on saanut paljon tuhoa aikaa kotimaassa. Tällä en tarkoita näiden maahan tulleiden aiheuttamia asioita, vaan miten nämä asiat ovat nostaneet monta muuta ilmiötä esiin, esimerkiksi rasismin ja sen varjolla ratsastamisen monessa asiassa.

Tämän elokuvan lopussa olevat aidot kuvat ja videot täyttivät tällä kertaa tiedon nälkää riittävän paljon, jotta varsinaista historian tutkintaa ei tarvitse tänään enää tehdä. Elokuva kuitenkin ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s