Gravity

Kun hankin jokin aikaa sitten Panasonicin UB820 soittimen ja mukana tulleet 16 UHD levyä, päätin samalla, että levyjä en tule lisää hankkimaan, vaan Netflix ja Itunes saavat edelleen riittää. No yksi poikkeus on kuitenkin pakko ollut tehdä, ja ilokseni se saapui postin mukana tänään. En ole ollut kovinkaan aktiivinen YouTuben käyttäjä siinä mielessä, että olisin varsinaisesti koskaan seurannut ketään tai aktiivisesti seurannut tiettyjen henkilöiden videoita. Tämän harrastuksen vahvistuttua olen kuitenkin seurannut etenkin muutamaa mielestäni loistavaa typpiä YouTubessa. Yksi heistä on Youthman, ”If you are in to hometeather, audio and video, hit that subscribe button..” eli Michael Stevens. Tykkään hänestä tyyppinä ja hänen tekemänsä materiaali todella kiinnostaa. Hänen parin viikon takaisessa videossa esittelyssä oli elokuva Gravity ja siitä nimenomaan Dolby Atmos versio. Hänen mielestään kyseinen levy on paras Dolby Atmos elokuva mitä hän on koskaan nähnyt. No kyseinen leffa on itseltäni jäänyt välistä, joten pitihän se yrittää hankkia. Ongelmana vaan oli, että kyseisen version hinta on todella korkea. No onneksi tässäkin tapauksessa Ebay auttoi, ja löysin kyseisen version erittäin edullisesti.

Jos Youthman kehui elokuvaa parhaaksi näkemäkseen Atmos elokuvaksi, niin kovin väärässä ei mies ollut. Ääniraita oli todella mahtava – erilainen. Monessa elokuvassa Dolby Atmos tulee esiin nimenomaan hurjissa action kohtauksissa ja alien leffojen tehoste kikkailuissa. Tämä leffa oli jotain aivan muuta. Aluksi kun levy tänään saapui, ajattelin katsella sitä joskus myöhemmin, jolloin voisin rauhassa vääntää äänet kaakkoon. Heti levyn saadessa oli kuitenkin pakko edes testata, että onhan elokuva varmasti Atmos, sillä kuorista se ei vielä selvinnyt. No kyllähän se oli, eikä sitä sitten soittimesta enää saanut pois. Eli pakkohan se oli sitten koko elokuva katsoa heti pois.

Kuten sanoin, elokuva oli erilainen. Tässä elokuvassa Atmoksen mahdollisuuksia todellakin esiteltiin kautta laidan, ja etenkin nautin siitä, että elokuvan yleisilme on hyvin hiljainen (kuten avaruudessa on), mutta sitten eri kaiuttimilla ja tasoilla leikittiin todella upeasti. Toki elokuvassa oli omat kohokohtansa myös matalien äänien kohdalta, mutta ne eivät olleet pääosassa mikä oli hienoa. Elokuvan lopun huima musiikki päätti loistavan kokemuksen upeasti. Jäi todellakin fiilis kun leffateatterissa laitetaan valot päälle ja valmistaudutaan lähtöön samalla kun elokuva musiikki vielä naulaa takapuolen penkkiin. Upeaa upeaa!

Eikä tässä kuitenkaan vielä kaikki. Tykkäsin myös itse elokuvasta todella paljon. Juoni oli hyvin yksikertainen, mutta nautinnollinen. George Clooney on todella loistava näyttelijä eikä Sandra Bullockissakaan mitään valittamista ole. Itse asiassa Clooneyta en ole hetkeen taas nähnytkään. Jotenkin koko leffan ajan jäin odottamaan milloin Matt palaa, ja palasihan se, vaikka tosin hyvin eri tavalla kuin odotin. Lopussa jäin jälleen miettimään maailma suuruutta ja sitä kuinka käsittämätöntä kaikki tämä avaruuteen liittyvä asia on. Minulle on jotenkin aina ollut helppoa ymmärtää kuinka tehdään valtava raketti ja ihminen sen sisällä ammutaan kuuhun, mutta miten hitossa sieltä pääsee pois!?! Tämä on aina tähän ikään asti ollut minulle todella vaikea ymmärtää. En ymmärrä sitä tämänkään leffan jälkeen, mutta elokuvan loppu oli jälleen itselleni jotain käsittämättömän upeaa. Ensin ihminen on kuussa, raketissa, ilmassa ja jossain mitä on vaikea käsittää, mutta hetkeä myöhemmin hän onkin vedessä, ui rantaan ja viimeisillä voimillaan kävelee rannalla, aivan niin kuin minäkin voin halutessani tehdä. Upea elokuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s